Piata fotografica din tara noastră a căpătat în ultimii ani o creștere spectaculoasa. Daca în  anii trecuți nu aveai de unde alege, acum ai prea multi fotografi la dispoziție și a-l alege pe cel mai bun dintre ei, devine adevărata problema a clientului.

poze-bebelusi-1.jpg

Este cu atât mai dificil de ales un fotograf când subiectul pozelor este o minune de copil. Procesul alegerii poate deveni cu adevărat copleșitor și este foarte important, pana la urma vorbim de amintirile care vor servi ca mărturie pentru generațiile ce vor veni dar și ca fundament al celor ce veți deveni alături de micuțul vostru.

logo-1-300x81Acesta este motivul pentru care am decis sa va prezint în acest articol motivele mele pentru care cred ca Marius Niculae este cea mai buna alegere pe care o puteți face în materie de fotograf bebeluși.

15025525_1820841811487514_7605623702291255878_o

Fotograf profesionist

Deși numai denumirea deja va sperie când va gândiți la bugetul necesar unei ședințe foto cu un fotograf profesionist gândiți-vă în primul rand ca nu faceți astfel de poze în fiecare zi și în al doilea rand ca va doriți fotografii de calitate de care sa va puteți bucura și peste ani.

Cu peste 8 ani de vechime în materie de arta fotografica, Marius Niculae, asigura siguranța amintirilor voastre și nu veți păți ca mine care am apelat la nunta la un fotograf amator care a terminat prin a ma lăsa fără poze, singurele mele amintiri fiind pozele pe care le-au făcut prietenii și familia cu telefoanele și aparatele foto neprofesionale.

fotografii-copii-127-site

Acreditari

Atunci când alegi fotograful, pe lângă talentul artistic foarte important este și trecutul sau profesional. Pentru asta este foarte important sa ceri și sa verifici acreditările acestuia. Este ca și în cazul bonei. Ți-ai lăsa copilul pe mâinile unei bone neacreditate? Atunci de ce ți-ai lăsa copilul pe mâinile unui fotograf fără  acreditari?

Marius Niculae a participat la numeroase cursuri de formare și perfecționare precum „Ÿervant” sau „Jerry  Ghionis” și a câștigat premii semnificative, descoperind astfel plăcerea de a lucra cu bebelușii, copiii și în general familia pentru a realiza ședințe foto copii absolut de vis.

14900543_1815688452002850_2083369508488903857_n

Copilul este cel mai important

Foarte important este și ce se întâmplă cu copilul în timpul ședințelor foto. Nu va fie teama sa puneți întrebări referitoare la siguranța copilului pe durata ședințelor foto, în final integritatea și liniștea copilului d-voastră este cea mai importanta.

Marius Niculae răspunde:

„Este o idee buna de a aduce gustările lor preferate și / sau o jucărie. Uneori cele mai bune fotografii sunt acelea în care copilul se joaca natural cu mama, tata sau frații.

Ar fi bine sa aveți la dumneavoastră schimburi curate deoarece este aproape imposibil sa eviți accidentele precum regurgitarea sau sa te murdărești atunci când copilul este gol.

Asigurați-va că nu uitați sa aduceți șervetele umede și scutece.

Studioul este menținut la o temperatura plăcută de 24-25 de grade pentru a-i fi cald atunci când se afla în costumul lui Adam.

Ședințele pentru nou-născuți durează de obicei trei, patru ore, așa ca va rog sa va planificați timpul în consecință.

Este foarte important ca în perioada sesiunii foto copilașul sa doarmă, asta înseamnă ca înainte de sesiunea foto, bebe sa fie ținut treaz, mai ales în mașină.

Bebelușii au deseori nevoie de pauze pentru a fi hrăniți, schimbați sau pur și simplu de a primi afectiune din partea mamei și a tatălui. Copiii mici au uneori crize și nu vor sa coopereze. Este în regula! Este de așteptat acest lucru atunci când este vorba de copii de aceasta vârstă și acesta este modul de lucru în cazul ședințelor cu copii mici. Știu acest lucru, am trecut și eu prin asta cu al meu fiu!”

fotografie-de-familie-017

Analizați portofoliul

După ce v-ați asigurat ca totul e în regula în ceea ce privește siguranța și securitatea copilului la ședințele foto ar fi cazul sa verificați și portofoliul. Când ma refer la verificarea portofoliului ma refer la a privi mai mult decât fotografia. Priviți în amănunt. Fili atent la detalii și la tehnica de fotografiere.

După atâția ani de activitate în domeniu, portofoliul lui Marius Niculae e unul vast și cu siguranță va satisface și cele mai amănunțite analize.

Recomandări

Ai alege bona copilului tău fără sa ții cont de recomandări? Atunci de ce ai alege fotograful copilului tău fără recomandări?

“Mulțumim din suflet, Marius, pentru superbele noastre fotografii. Le vom prețui mereu, și ne vom aduce aminte cu placere cat de mult ne-am distrat făcându-le!” – Corina Mihai

“Fotografiile sunt extraordinare, Marius. Suntem absolut incantați de ele, și cu siguranță te vom recomanda mai departe.” – Raluca Dedu

„Eram îngrijorat în legătură cu copiii… Abia stau locului cu noi, chiar și în mașină. Dar, fotograful i-a stăpânit la perfecție. Fotografiile au ieșit excelent. N-am putea fi mai mulțumiți.” – Ion și Ramona Cazan

“Ne realizam portretul de familie de doua ori pe an. Avem atâtea poze grozave, ca începem sa nu mai avem loc pe pereți! Marius este foarte atent, curtenitor, un profesionist desăvârșit!” – Cristina Dobre

“Marius se ocupa de fotografiile noastre de familie din 2007. Este un fotograf ireproșabil, nu-l pot lauda îndeajuns. Recomand!” – Bogdan Grecu

sedinta-foto-baieti-7

Fii atent la culori

Este foarte important sa ții cont de culoare atunci când alegi fotograful. Echilibrul este forte important. Nu va doriți poze anoste în care culorile sa nu fie echilibrate și cu adevărat dezastruoase.

Când faci o poza iți dorești sa aibă o imagine clara și culorile sa fie vibrante, naturale și nu în ultimul rand realiste.

Nimic nu se compara cu inocenta și perfecțiunea vieții pe care o reprezinta copilul, dar poza ar trebui sa poată transmite măcar 90% din aceasta realitate.

Abilitatea lui Marius Niculae sta în a putea transmite emoție atât prin poze colorate cat și prin poze alb/negru.

poze-copii-142.jpg

Fii atent la Focus

Focusul oricărei imagini trebuie sa fie pe obiectul fotografiat. Cu toate ca în anumite poze, fotograful se folosește de diverse tehnici pentru a crea efecte speciale, dacă gasiti urme de ceata acolo unde nu e cazul, înseamnă ca e o problema.

Analizând portofoliul lui Marius Niculae ați observat cu siguranță și calitatea pozelor lui, focusul corect pentru ca e bine de știut ca spre deosebire de alte erori, focusul nu poate fi corectat ulterior. Imaginea trebuie sa surprindă focusul potrivit pentru a avea o calitate superioara.

Planifica o întâlnire

In final, nu contează cat de bun este un fotograf.  Înainte de a stabili ședința foto, planifica o întâlnire în persoana cu fotograful. Discutați și pune toate întrebările care te frământă. Daca tu și copilul tău nu reușiți sa realizați o conexiune emoționala cu acesta, înseamnă ca nu este fotograful ideal pentru tine.

Marius Niculae prefera sa își răpească din timp, sa se intalneasca cu un client de 10 ori, sa fie sigur ca știe ce vrea el, ca sa îl multumeasca, decât sa primească o suma de bani din partea clientului, sa se intalneasca în ziua evenimentului și sa ii facă niște poze, pur și simplu. Este vital sa știe tot ce vrea clientul. Nu își dorește sa fie luat prin surprindere.

Daca v-am convins ca Marius Niculae e cea mai buna alegere pentru ședințele voatre foto nu-mi rămâne decât sa va spun ca îl puteți găsi la studioul foto din str.  Ernest Juvara nr. 14, etaj 2 , interfon 4, zona Cotroceni din București sau la numărul de telefon: 0728.187.628.