A fi o persoana cu dizabilități este de multe ori o problema mai ales în ceea ce privește câmpul muncii pentru ca de multe ori angajatorii se feresc sa-i angajeze, deși pot fi persoane extraordinar de talentate și adevărate achiziții pentru firma respectiva.

Cândva un prieten drag mi-a zis ca din păcate suntem o „nație de rasiști” și ca judecam fără sa cunoaștem persoana în cauza. Privind în urma tind sa-i dau dreptate. Nu de puține ori am vazut situații când persoane mai puțin norocoase ale sortii au fost marginalizate de societate, fapt ce nu ne face onoare.

Sunt însă mandra și bucuroasa sa va vorbesc astăzi despre o societate care se vrea deschizător de drumuri în tara noastră, o societate care își propune sa ofere de lucru persoanelor cu dizabilități încă de la înființare în 2011 și mai mult decât atât chiar a reușit acest lucru, astfel ca la 3 ani de la înființare, în 2014 mai exact a devenit o UNITATE PROTEJATA.

unitate-protejata

O sa ma întrebați cu siguranță ce înseamnă unitate protejata, spun cu siguranță pentru ca nici eu nu știam ce înseamnă pana nu am descoperit aceasta firma, S.C.  DDD CONSTANCE PERFECT CLEAN S.R.L. cunoscuta și sub numele generic de Compania DDD.

Unitățile Protejate Autorizate sunt forme instituționalizate reglementate de funcționare a unor activități de economie socială și sunt destinate exclusiv persoanelor cu dizabilități fiind reglementate de Legea 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Trecand peste mulțumirea sufleteasca pe care ți-o aduce faptul ca poți sa faci ceva pentru semenul tău greu încercat de viata, lucrul cu persoane cu dizabilități  are o mulțime de avantaje atât pentru angajator cat și pentru cei care apelează la firmele ce au angajați persoane cu dizabilități.

Revenind la Compania DDD despre care va vorbeam mai sus, aceștia sunt prestatori ai serviciilor de deratizare, dezinsecție și dezinfecție și au printre angajați 12 persoane cu dizabilități cu contracte de munca specifice gradului de handicap în care au fost încadrate clinic și fără sa fi avut parte de situații în care aceștia sa fi fost discriminați în vreun fel de colegi.

Obligativitatea serviciilor de deratizare, dezinsecție și dezinfecție conform legiirs100_02

Ceea ce însă putini știu este faptul ca orice societate comerciala este obligata de lege sa apeleze la o firma deratizare pentru servicii de dezinfecție și deratizare periodica, aceasta periodicitate find stabilita de ANRSC prin Ordinul 82/2015 cu referire în articolele 105 și 106.

Parteneriate sau sume virate la bugetul statului

In plus parteneriatele cu firmele care sunt constituite sub forma de Unități Protejate sunt foarte benefice dat fiind ca, conform legii 448/2006 autoritățile și instituțiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puțin 50 de angajați, au obligaţia de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puțin 4% din numărul total de angajați. Astfel ca cei care nu angajează pot opta pentru doua variante: un parteneriat cu firme care au angajați persoane cu handicap sau plata unei sume lunare echivalente cu 50% din salariul unei persoane cu handicap către bugetul statului.

Deduceri fiscale

Colaborarea cu o unitate protejata poate sa aducă firmei tale deduceri fiscale parțiale sau integrale.

Servicii autorizate

Compania DDD este autorizata atât ca Unitate Protejata de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice cat și de către Primăria Municipiului București. Dețin toate certificările și autorizațiile necesare desfășurării în condiții legale a serviciilor DDD: SANEPID, Serviciul arme, explozivi și substanțe periculoase, DSV, DSP. In plus din luna iunie 2016 sunt autorizați ANRSC clasa 1.

Garanția serviciilor

Compania DDD asigura garanția serviciilor prestate conform standardelor de calitate ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001.

Transparenta totala a cheltuielilor

Colaborând cu Compania DDD  veți avea siguranța ca banii destinați persoanelor cu nevoi speciale vor fi direcționați și folosiți exact în scopul pentru care au fost alocați.

Deși în acest moment DDD este singura SINGURA firma autorizata DDD și Unitate Protejata la NIVEL NAȚIONAL, sper sa fie un exemplu demn de urmat și pe viitor sa aflam despre multe astfel de societăți care își desfasoara activitatea în tara noastră.