Cu ani în urma pe când formam de zor numerele la telefoanele fixe sau publice cu cartela nu ne imaginam ca vor apărea telefoanele mobile. Astăzi nu sunt doar mobile sunt și smart în plus.

Cate boluri cu maioneza n-ați bătut cu lingura de lemn pana când a apărut mixerul care mai nou astăzi e și el un multifuncțional ce curând va deveni smart.

De cozonacii copți în cuptor pe cărămizi ca sa nu se rada va amintiți? Astăzi avem cuptoare electrice și inteligente.

Adevărul este ca astăzi tot ceea ce nici măcar nu visam cu ani în urma, devine realitate cu fiecare zi ce trece. Astăzi timpul a devenit relativ în fata descoperirilor și inovațiilor tehnologice.

La începutul anilor ’90 Daewoo invadase tara noastră cu o mulțime de produse electrocasnice și nu numai. Mi-aduc cu drag aminte de mașina de spălat marca Daewoo, prima noastră mașina de spălat automata ce ne-a spălat hainele aproape 20 de ani.

Apoi ma vad în prima mea mașina Cielo Daewoo pe care mi-am achiziționat-o când m-am angajat, second hand bineînțeles dar m-a purtat cu drag pe drumurile tinereții la mare și la munte, cu pletele în vânt spre orice aventura mai bine de 10 ani.

169483

Si cum Blogal Initiative m-a provocat sa creez un proiect imaginar al frigiderului din viitor, un viitor care cred eu nu e mai departe de ziua de mâine…m-am gândit ca frigiderul viitorului pentru mine va fi tot Daewoo. Poate ma considerați sentimentalista dar sunt de părere ca mi-au dovedit în timp calitatea produselor și nu ma vor dezamăgi nici de acum înainte.

in_my_fridge_05

Eu va propun un prototip al frigiderului inteligent de România, acel frigider care sa se potrivească oricărui roman adevărat.

Sa fie ca geanta unei femei, mic la exterior și enorm la interior

Cei mai multi dintre voi ca și mine de altfel nu aveți parte de bucătăriile cat terenul de tenis din filmele americane ci de tipicile bucătarii comuniste de apartament. Motiv pentru care un frigider trebuie sa fie mic cat sa se încadreze în spațiu dar suficient de mare cat sa nu mai ai nu mai ai  nevoie și de alte dispozitive cum ar fi un congelator separat sau o lada frigorifica.

O compartimentare adecvata

Nu de purine ori mi s-a întâmplat sa am parte de spatii fără sincer nicio utilitate în frigiderul meu, dar care îmi ocupa un spațiu ce ar putea mult mai bine fi folosit pentru altceva. In plus sertarele și rafturile nu sunt de cele mai multe ori nici spațioase asa ca frigiderul viitorului va avea sertare și rafturi reglabile în functie de necesitățile de moment ale posesorului.

Dispozitive pentru înghețată, ice-coffe, frappe, vin, bere și limonada

DEMAX.pngCele mai multe din frigidere, astăzi au dispozitiv pentru apa, pentru ca tu sa te  poți bucura în zilele caniculare de vara de acel pahar plin de revigorare. Eu de la frigiderul viitorului as vrea sa aibă un dispozitiv pentru înghețată ca sa pot savura oricand o înghețată la cornet asemeni celor pe care le mâncam în copilărie și un dispozitiv pentru ca sa ma pot bucura de un ice coffe în zilele toride. Ca sa nu intru în conflict cu soțul ar fi bine ca frigiderul minune sa aibă și un dispozitiv pentru vin și bere pe același principiu al căldurii toride cu specificația ca iarna sa poată servi la cerere un vin fiert cu scorțișoară.

Autocurățare și împrospătare

Cred ca nimănui nu-i place sa spele frigiderul trecând prin tot acel proces de eliberare a acestuia de alimente, decongelare, curățare și spălare, împrospătare și apoi încărcare din nou cu alimente. Asa ca în mod sigur acel frigider care va putea sa facă singur aceste activități va fi foarte apreciat de consumatori. Un atu în plus l-ar avea frigiderul viitorului și dacă ar face acest lucru periodic sa zicem partea cu spălarea și decongelarea o data la doua săptămâni și împrospătarea la fiecare 2 zile.

4-frigider-inteligent-cu-display-integrat-in-usa

sursa CasaDex

Alarma golire și alimente expirate/alterate

Nu de puține ori v-ați trezit ca frigiderul este mai mult sau mai puțin dezbrăcat ca sa nu mai spunem ca uneori e de-a dreptul gol pușcă. Cu siguranță frigiderul viitorului ar trebui sa dețină o alarma care sa te anunțe când stocurile au trecut de 60%. Zic 60% pentru ca faptul ca în frigider se mai găsește un pachet de unt, 2 roșii, 1 ou și un iaurt se numește totuși ca stocurile sunt pe terminate.

Si ce te faci dacă și acele 2 roșii, oul și iaurtul sunt expirate și alterate? Ei bine dacă frigiderul ar avea o alarma care sa te anunțe ca ai niște brânza mucegăită și nu ma refer la delicatesa franțuzească și ca ciorba de vreo luna trebuia aruncata cu siguranță ar fi foarte apreciat de consumatori.

Idei culinare pe baza stocului disponibil

De cate ori nu ați venit acasă și ați deschis frigiderul fără a ști ce sa pregătiți la masa pentru familia voastră? Ei bine la mine au fost nenumărate aceste situații asa ca mi-as dori un frigider care sa-mi prezinte idei de rețete pe baza disponibilului de alimente pe care îl conține. Asa cu siguranță am pierde mai puțin timp cu pregătirea meselor și am fi mai relaxați după o zi lunga de munca. Cum ar fi sa vii acasă și sa deschizi frigiderul iar acesta să-ți spună ca poți sa pregătești o omleta sau un pui la tava cu legume gratinate și la desert ai o cupa de înghețată sau o salata de fructe.

 

Lista de cumpărături

Acum dacă știe ce conține și când se strica ar trebui sa fie în stare sa facă și o lista de cumpărături ca sa te ajute atunci când trebuie sa ai grija de achiziția alimentelor. Probabil multi dintre voi va gândiți ca ar fi bine ca acest super frigider sa și facă singur cumpărăturile dar personal când ma gandesc la filmele acelea americane în care aparatura electrocasnica a luat-o razna căpătând independenta și începând sa vâneze proprietarii prefer sa ma bucur de acea aparatura la care sa-i pot seta eu ceva nu sa ajungă sa ma seteze ea pe mine.

No internet acces

Accesul la internet sincer nu mi se pare foarte în regula mai ales ca orice dispozitiv conectat la internet este și foarte ușor de piratat. Citisem pe undeva producătorii de frigidere smart chiar au o problema în ce privește securitatea informațională a acestora. La acest capitol intra și povestea unui tip care și-a gasit dimineață la cafea, frigiderul conectat la site-uri porno. Si cum sunt și părinte consider ca pot sa mănânc fără ca tot mapamondul sa știe ce-i în frigiderul meu și fără riscul ca micuții mei sa aibă acces la cine știe ce informații necorespunzătoare vârstei lor. Ar fi culmea sa ajungem sa folosim funcția Parenting Control și în ceea ce privește frigiderul.

Cum va spuneam, este foarte posibil ca la ora la care voi citiți acest articol, frigiderul viitorului sa nu mai fie doar un prototip teoretic ci o realitate.

Voi ce alte așteptări aveți de la un frigider?

 

 

 

 

 

Reclame