Dragul meu  Kenworth W900L,

Ca bunic îmi revine datoria de a-ți scrie aceste rânduri și de a încerca sa te pregătesc pentru marea responsabilitate ce iți revine, aceea de a fi mașina lui James și nu vorbim de oricare James, ci de James Bond.

Ești nou, nouț, abia ieșit din fabrica și viata ți-a rezervat o soarta aparte. Majoritatea celor ca tine vor ajunge mașini de de tiristi ce-si vor petrece cea mai mare parte a timpului încărcate  cu marfa și parcate prin cine știe ce auto-hofuri  sau pe margini de șosele ( ca tot veni vorba de șosele, sa te ferească Dumnezeul mașinilor sa nimeresti pe șoselele din România).

Tu în schimb ești predestinat, viitorul tău sta în mâinile unui om deosebit, despre care probabil încă nu ai auzit multe. Apropo mesajul acesta se va autodistruge după ce-l vei citi, asa ca sa ne intram în ritm. Unde rămăsesem, știi cum e cu Alhzeimer-ul asta le cam uiți de la o vreme, șuruburile scârțâie, ahh da, ai fost ales sa faci parte din elita mașinilor spionului numărul 1 al Majestății Sale. Asta înseamnă ca vei intra direct de pe linia de fabricație în liga mare. Aici ajung doar cei mai buni, dintre cei mai buni, iar tu ești unul dintre aceștia.

Sa începem cu începutul. Acesta este Bond…James Bond. E băiat de treaba, de regula, dar sa știi ca n-o sa te menajeze. Viata ta alături de el va fi foarte agitata. Vei fi condus prin soare, prin vânt, pe ploaie și pe ninsoare. Vei urca munți și vei cobora vai. Vei merge prin desert și sa nu te mire când vei sari de pe etajul vreunei clădiri. Vei trece prin ziduri și prin foc, ahh și sa nu uit, se va trage mult și des asupra ta cu aproape orice de la pistoale, la mitraliere și rachete. Vei fi aruncat în aer și ți se vor tăia cablurile de la frâne. Daaa, viata alături de James, este palpitanta dar și foarte frumoasa. Ehh ce vremuri erau prin ’65 când eu eram mașina lui Bond, și ce de aventuri…ca sa nu mai vorbim de femeile frumoase care se vor urca pe scaunul pasagerului, numai una și una, blonde, brunete și roșcate.

rimula

Dar tu nepoate, sa nu te sperii, la pachet cu Bond vin și cei mai buni dintre cei mai buni mecanici care te pot repara și din cenușă. Ei vor avea grija de tine după fiecare ieșire a ta cu Bond, pentru ca invariabil în service vei ajunge cam mereu. Vor avea grija să-ți schimbe bujiile. Când te conduce Bond, bujiile sunt de unica folosință. Cauciucurile te țin, sa zic cam doua misiuni, dar nu-i o regula, neprevazutul e numele mic al lui Bond.

3

 

Nu se zgârcesc și nu fac rabat când vine vorba de dotările, reparațiile și întreținerea ta. Întotdeauna folosesc cele mai bune produse de pe piață. De exemplu când vine vorba de schimbul de ulei și crede-ma vine des, la cat de multi kilometri face James într-o luna, nu folosesc decât Shell…Shell Rimula Ultra, uleiul care iți protejează motorul cu pana la 51% și care  e creat pentru camioane, dat fiind ca acestea sunt mașinile supuse celui mai mare nivel de uzura zilnica. Spun de regula, pentru ca nici tu nu ești o mașină normala, iar gradul tău de uzura zilnica, rivalizează cu al unui camion de serie și încă ceva în plus. Tot ce tine de viata și activitatea lui Bond se bazează pe cele mai noi și mai inovative tehnologii. Asa ca uleiul pentru tine, nu poate face abstracție, este realizat prin tehnologia Dynamic Protection Plus. Oamenii de știință au creat acest ulei Shell Rimula pentru vehiculele cu motoare de sarcina mare asa ca tine. Este creat special pentru a-ți satisface necesitățile, indiferent de provocările la care te supune James sau de condițiile meteo. O uzură mai redusă a motorului și o durabilitate crescută sunt vitale pentru a evita timpii morți neplănuiți în orice misiune a Majestății Sale la care luați parte tu și James.

Planetarele or sa se rupă ca surcelele, la cate sărituri o sa faci de pe trenuri și din avioane. Ștergătoarele în schimb sunt foarte rezistente, poți sa îndepărtezi cu ușurință gloanțele cu ele. Oglinzile laterale, ei bine, ca și bucșele, cam de unica folosință. Dar partea buna, dragul meu este ca de fiecare data când vei ieși din service, vei fi ca nou, ba și cu unele îmbunătățiri inovative.

Acestea fiind zise, nepoate nu-mi rămâne decât să-ți urez o cariera excepțională și sa te aștept la pensie în colecția privata a mașinilor Bond, sa ne bucuram împreună de plimbări prin stațiunile de recuperare auto de pe Coasta de Azur.

                                                                                                       Semnat Aston Martin DB5s, model ’65