altus_logo_retina1Acest articol este menit sa vina în sprijinul celor care la un moment dat sunt în situația de a repatria o persoana draga decedata printre străini. Am încercat sa fac o prezentare cat mai simpla a chestiunilor de ordin legal pe care la întâmpinați într-o astfel de situație, a costurilor și sa prezint în termeni cat mai conciși ce se întâmplă când o persoana își găsește sfârșitul în alta tara și corpul acesteia trebuie are nevoie de un transport decedați înapoi în România pentru o înmormântare conform datinilor și obiceiurilor străbune cat mai aproape de cei dragi.

Untitled

Transport funerar internațional

Astăzi lumea este într-o mișcare continua de la un capăt la celalalt al pământului. Astăzi oamenii călătoresc mult fie pentru ca au gasit un servici într-o alta tara, fie pentru ca și-au descoperit dragostea pe un alt continent, fie pur și simplu din motive turistice. Cu toate acestea, decesul este de regula un subiect despre care nimeni nu dorește sa vorbească motiv pentru care prea putini sunt cei care știu ce sa facă în situația decesului cuiva drag peste hotare și repatrierea acestuia.

Tara noastră are un număr foarte mare de cetățeni migranți domiciliați în alte zone ale lumii pentru un trai mai bun, joburi mai bine plătite, studii dar mai avem și foarte multi cetățeni care doar tranzitează tarile străine fie ca au servicii care presupun călătorii frecvente în Europa și nu numai, fie în interes turistic și personal.

Ce înseamnă asta în caz de deces? Hartogarie, aranjamente, costuri și prea puțin timp pentru a-și putea plânge defunctul, pentru cei dragi.

Sfaturi privind transportul funerar

Înmormântările în sine sunt o treaba destul de complicata de când cu periodicele modificări ce apar în legislație vizavi de acest subiect. Când suntem puși în situația de a transporta rămășitele pamântești internațional, situația poate fi cu atât mai copleșitoare.

Familia îndurerată de multe ori este depășită de situația, nu știe de unde sa înceapă și pe cine se poate baza pentru a rezolva o astfel de situație. Rezultatul se calculează în costuri uneori inutile și mult prea mari pentru serviciile de acest gen. Cu cat sunteți mai documentați în privința protocoalelor și procedurilor de transport funerar cu atât veți controla mai bine situația în nefericitul caz în care va veți întâlni cu ea.

Optați pentru o firma cu experienta

Sunt firme în tara noastră, specializate în transporturi funerare care asigura servicii complete în acest domeniu. O firma ca Funebri Santa Maria, cu sediu în România și puncte de lucru în București, Focșani, Ploiești dar și în Italia în localitățile Piacenza și Roma, vor coordona totul în numele vostru și pe baza cunoștințelor, expertizei și experientei lor va garantează transportul rămășitelor celor dragi în condiții sigure și la costuri corecte.

Pentru a fi în permanenta la curent cu modificările legislative din aceasta zona, firma colaborează cu toate asociatele funebre din: Italia, Spania, Germania, Franța, Belgia, Anglia, Norvegia, Suedia, Grecia, Austria.

Cat costa un transport funerar?

O foarte mare diferență în costurile privind transportul funerar este reprezentata de modalitatea de transport, transporturile pe cale aeriana sunt mult mai costisitoare decât transportul rutier.

In aceasta situație este foarte important sa apelați la o firma specializata și cu experienta. Costurile unui transport funerar pot ajunge și pana la 10.000 euro în functie de tara de unde trebuie repatriat decedatul. Cheltuieli foarte mari care se adaugă la cheltuielile deja consistente cu înmormântarea.

In cazul firmei Funebri Santa Maria, transportul se realizează cu autovehicule funerare dotate la standarde europene în sicrie din zinc sigilate, dublate cu un sicrie de lemn pe interior și plăcuța de identificare a persoanei decedate. Se asigura de către firma: pașaport mortuar internațional; Certificat de deces Internațional; autorizații de transport internaționale. Ceea ce se traduce în costuri mai mici pentru transportul funerar internațional asigurat.

Pentru mai multe detalii ii puteți contacta telefonic, prin e-mail sau pe pagina de facebook.

funebri

 

 

 

Reclame