Încercarea omului de a atinge înfățișarea ideala și chipul perfect nu are limita și asta o știm încă din antichitate când zeii se hrăneau cu nectar și ambrozie iar apoi se îmbăiau în lapte și miere.

De atunci însă, tehnologia a avansat și căutarea omului se autodepășește în fiecare zi urcând pe vrafurile cele mai înalte ale munților Alpi pentru merele acelea bio și netratate chimic ce cresc pe culmile sale, atât de eficiente în tratamente de peeling, coborând apoi în adâncurile oceanelor pentru algele acelea care fac minuni în tratamentele faciale și nu numai, extrăgând venin de la albine și reptile, toate acestea în numele frumuseții eterne.

melc

Atunci când am descoperit aceste cosmetice extract de melc de la Biocart, chiar nu mi s-au mai părut ieșite din comun, nici măcar n-am ridicat din sprâncene atunci când prietena mea mi-a oferit în dar de ziua mea produse din gama de cosmetice Bio Mer.

Sigura problema era ca nu știam exact cu ce ma poate ajuta pe mine domnul melc in materie de frumusețe, nu-i ca și cum ar fi chiar un fashion icon asa ca m-am pus pe studiat și documentat.

Care-i treaba cu melcul?

Amicul nostru melcul și-a arătat utilitatea încă din antichitate când grecii îl foloseau pentru a reduce inflamațiile. Treptat melcul nostru și-a făcut drum și în piața cosmeticelor trecând prin America Latina, Franța, Koreea și America pana a ajuns și în Mar Menor din Spania unde în cadrul universității din Murcia au fost create aceste cosmetice extract de melc de la Biocart.

Ce au totuși melcii, atât de special va întrebați? Ei bine, mucusul și veninul. Știu ca nu suna prea încântător dar mucusul este foarte sănătos și are proprietăți anti bacteriene și de protecție împotriva razelor UV conținând elasten, proteine, peptide, acid hialuronic, acid glicolic, cupru, fier, zinc toate recunoscute în menținerea frumuseții.

S-a demonstrat științific faptul ca mucusul secretat de melci este un tratament eficient pentru arsuri ale pielii.

Veninul secretat de unele specii de melci, pe de alta parte paralizează și relaxează mușchii care creează ridurile.

 

Se pare ca proprietățile extractului de melc pe care îl găsim în aceste cosmetice naturale Biocart ajuta de la îndepărtarea punctelor negre și acneei și pana la estomparea ridurilor și a cicatricilor.

In functie de zona din care sunt colectați melcii au anumite calități și proprietăți. Avem branduri de creme bazate pe melci crescuți în Marea Britanie, Africa, Koreea chiar și tara noastră, acum înțeleg de ce au construit la intrarea în orașul meu o ferma de melci.

Cosmeticele bio create în Murcia se bazează pe melci crescuți în apele curative cele mai sărate din întreaga Europa.

bio-mer-web-store-unificadora

Melcul din crema este eficient?

Fiind cel mai nou trend în materie de cosmetica pentru ten, automat cremele pe baza de extract de melc sunt scumpe asa ca este bine sa va documentați atunci când vreți sa faceri o achiziție ca sa nu achiziționați un ambalaj frumos și o crema fără nici cea mai mica eficienta.

Biocart : Ingrediente provenite din agricultura organica: 40%

Desi nu pare sa stiti ca nu este o munca ușoară sa agiți melcul ca sa-l obligi sa secrete mucusul și veninul necesare creării acestor creme faciale cu efecte de întinerire minune, motiv pentru care n-o sa gasiti niciodată creme care sa aibă în componenta 100% extract de melc. Cautați totuși acele creme care au un grad cat mai mare de extract de melc dar și alte componente bio, pentru ca dacă alături de extract are doar chimicale atunci eficienta acestuia este practic inutila.

Creme din Gama BioMer – Biocart

Ingrediente active:

 • Aloe Vera
 • Extract de melc
 • Unt de shea
 • Colagen solubil
 • Extract de alge marine din Marea Menor
 • Elastina
 • Vitamina A
 • Acid glicolic
 • Acid lactic
 • Acid malic
 • Acid tartric
 • Alantoina
 • Vitamina E
 • Acid citric

Verificați lista de ingrediente. Daca din cele în jur de 30 de ingrediente pe care le are, extractul de melc este printre ultimele, cel mai probabil nu este cea mai potrivita combinație și nici cantitatea acestuia prea însemnată.

De asemenea evitați creme cu un conținut ridicat de alcool, parabeni sau alte arome de laborator care în rol sa va ajute nu vor face decât sa neutralizeze efectul extractului de melc, existand posibilitatea sa va treziți cu piele iritata, în contradicție cu ce ar trebui sa facă crema respectiva.

Voi folosiți produse cu extract de melc?

 

 

Reclame