Sa achiziționezi costume de Halloween pentru copii doar pentru cele câteva ore de la lăsatul serii când are loc tradiționalul „Ne dați, ori nu ne dați?” nu se merita și când spun asta nu ma refer la cost ci la faptul ca micuții voștri, nu vor apuca practic sa se bucure de costum și de ideea de Halloween prea mult. Pana la urma sunt copii și au ora de culcare chiar dacă e una din serile cele mai înspăimântătoare din an. Spun una dintre cele mai înspăimântătoare pentru ca fiind romani, noi ne bucuram și de seara Sfântului Andrei care este un soi de Halloween autentic romanesc.

Asa ca poți opta pentru a-i organiza micuțului tău o petrecere de Halloween unde sa petreacă alături de prietenii sai. Il vei face extraordinar de fericit și crede-ma când iți spun ca pe tine nu te va costa foarte mult. Pentru a veni în ajutorul tău m-am hotărât sa scriu acest articol cu idei de organizare pentru o petrecere de copii cu ocazia sărbătorii de Halloween.

Tematica petrecerii

In primul rand atunci cant te hotărăști sa organizezi o petrecere în primul rand trebuie sa iei în calcul tematica petrecerii.

AT05447

Alegând o tematica iți va fi mai ușor sa alegi dacă micuții se vor costuma în vrăjitoare sa zicem, ceva înspăimântător în stil copilăresc (nu vrem sa-i speriem în realitate ci doar sa-i amuzam) sau poți merge sa zicem pe recreerea unei povesti cum e Hansel și Gretel. Cum fiecare părinte se va ocupa de costumația propriului copil, nu va fi un efort financiar pentru voi ca organizatori ceea ce tine de costume și vestimentație.

De asemenea tematica te va ajuta sa alegi decorațiunile pentru petrecere, pentru ca o petrecere de Halloween fără decorațiuni specifice e ca „nunta fără lăutari” cum e vorba pe la noi.

Fiind o petrecere de toamna, tematica va poate ajuta sa alegeți decorațiunile. Fie mergeți pe decorațiuni care țin de anotimp, cu fructe și legume de toamna de la dovleci la pere, mere, struguri, știuleți de porumb.

SMF24610

Daca mergeți pe o tematica „înfricoșătoare” puteți opta pentru lilieci, scheleti, vrăjitoare, maturi din plastic, hârtie sau și mai pe placul piticilor comestibile din zahar, caramele sau biscuiți.

Tot de tematica petrecerii tine și muzica pe care o veți folosi, pentru ca nu-i petrecere fără muzica și dans nu-i asa? O idee pentru un playlist tematic este și melodia pentru copii „Nu mi-e frica de bau bau”. Melodii în limba romana pentru aceasta ocazie sunt mai puține, dar puteți sa faceți în playlist cu melodii despre dovleci, vrăjitoare și monstruleti în limba engleza care este mult mai bogata în aceasta tematica.

Sculptatul dovlecilor și decorațiunile

O idee foarte simpla pentru a asigura un decor ieftin pentru petrecerea de Halloween este sculptatul dovlecilor. Este o activitate care presupune multa răbdare și care va implica serioase activități de curățenie la final.

Daca vreți sa transformați cioplitul dovlecilor într-o activitate cu atât mai educativa, puteți sa va informați despre însemnătatea lor în istorie pentru ca da, cu ani în urma și bătrânii scobeau bostani și puneau lumânări aprinse în ei după care ii punea la baza copacilor pentru ca rolul lor era acela de a oferi căldura piticilor și gnomilor care hrăneau și îngrijeau pana în primăvară vegetația, ajutându-i sa întrețină seva. Acest gen de povesti sunt specifice spațiului german și pedagogiei Waldorf după cum ne spune în emisiunea „Spațiu și timp”, astrologul Alexandru Nicolici. Ca o paralele le puteți apoi vorbi și despre piticul, basmelor romanești și anume Barba-Cot.

10382813_10205095714535146_5681352275857071986_n

 

Sfatul meu este sa organizați activitatea de scobit bostani în bucătărie pentru ca putea sa curatati mai ușor la sfârșit, dar va garantez ca petrecerea voastră se va bucura de un real succes în rândul micuților dacă evit opta sa aveți și acest gen de distracție.

Prietena mea este profesoara de engleza și de vreo 10 ani organizează anual aceasta petrecere. Are un asa mare succes încât, astăzi vin foștii elevi s-o ajute sa pregătească petrecerea pentru actualii elevi, de multe ori primii fiind în postura de părinti ai celor din urma.

 

Lumina difuza este foarte importanta la petrecerile de Halloween pentru ca are darul de a crea atmosfera magica necesara unui asemenea eveniment. Puteți opta pentru lumânări sub forma de fantome, dovleci, pânză de păianjen.

Pentru ca atmosfera sa fie cat mai dramatica, puteți așeza dovlecii scobiți cu lumânări în ei în partea de jos a încăperilor și lumânările tematice în partea de sus pe mese și mobilier în general.

Foarte îndrăgite de copii sunt și ghirlandele și în mod special baloanele. Care copil nu îndrăgește sa se joace cu baloane? Baloanele le puteți folosi la o petrecere de Halloween cu dublu scop, atât decorativ cat și ca o activitate distractiva în plus pentru micuții invitați.

12314051_742987559164729_2810664392858987487_n

poza preluata de pe Căsuța cu flori

Un element de decor foarte plăcut sunt și florile de toamna, tufanele, gherghine, crizanteme, cavaleri, crăițe. Cu ajutorul lor puteți crea aranjamente deosebite și dacă mai combinați și cu câteva funii de usturoi este cu atât mai tematic. Frunzele roșiatice de toamna sunt de asemenea foarte indicate pentru decorul petrecerii, mai ales ca le puteți folosi împreună cu nuci și castane pentru diverse activități manuale menite sa distreze micuții la petrecere.

10940612_605267706270049_5264889599289125764_n

poza preluata de pe Căsuța cu flori

Ca sa va mai vând un pont, cu siguranță și părintii s-ar bucura de o petrecere de Halloween asa ca puteți crea la micile ateliere de creație de la petrecerea copiilor decorațiuni de care sa va bucurați noaptea la petrecerea adulților cum este de exemplu aceasta vaza decorata cu castane și sfoara.

Una dintre cele mai specifice activități pentru copii cu ocazia sărbătorii de Halloween este jocul de-a „Ne dați ori nu ne dați?”. Fie ca locuiți la bloc sau la casa, trăim încă în România și ma îndoiesc ca vecinii voștri au pungi cu dulciuri pregătite pentru copii la sfârșit de octombrie. Asa ca o sa va ofer o soluție pentru ca micuții voștri sa se bucure din plin de aceasta sărbătoare.

Mai toți părintii au acum corturi în care micuții sa se joace în casa și să-și facă căsuțe din povesti pentru prinți și prințese. Puteți împrumuta de la prieteni sau și mai bine puteți sa le faceți căsuțe din carton pe care ei sa le poată decora și colora tematic cu dovleci, stafii, scheleti și lilieci.

AT31859

Aceste căsuțe le amplasați apoi în cate o camera a casei și pentru ca un adult nu încape înauntru puteți folosi un copil mai mare care sa aștepte acolo micuții cu o găleată de bombonele, ciocolatele, acadele și biscuitei pentru ca aceștia sa se bucure din plin și sub supraveghere constanta de jocul „Ne dați ori nu ne dați?”.

Pe lângă căsuțele unde se va desfășura aceasta activitate veți avea nevoie și de niște punguțe în care copiii sa adune dulciurile pe care le primesc, de preferabil tot încadrate în tematica decorate cu dovleci, stafii sau lilieci.

Puteți organiza și o vizionare de film pentru copii cu ocazia petrecerii de Halloween. Un film potrivit pentru aceasta ocazie este Harry Potter, cu cele 7 parți ale sale aveți de unde alege, vrăjitori, magie, spirite, bufnite, maturi zburătoare perfect zic eu pentru aceasta petrecere. De asemenea o idee pentru vizionare este și Casper, desenele animat din copilăria noastră despre fantoma prietenoasa și simpatica. Si filmul O noapte la muzeu se încadrează în tematica, fiind povestea unui paznic de la muzeu care constata într-o noapte ca exponatele au prins viata, draguț, amuzant și nu „de speriat” la propriu.

Ca sa dam o nota ușor romanească, sesiunii de vizionare puteți opta și pentru Hotel Transilvania, un desen animat pe care micuții mei l-au îndrăgit și care de asemenea are mai multe parți. Alte variante de film tematice sunt: Hocus Pocus și Vrăjitoarele.

Meniul petrecerii

Meniul este foarte important și pentru adulți la o petrecere, dar pentru copii este esențial. Trebuie sa fie sănătos, delicios și categoric în tematica de Halloween.

CTY07945Atunci când te gândești sa pregătești masa pentru o astfel de petrecere în primul rand trebuie sa te asiguri ca decorul este potrivit. Astăzi este foarte ușor de realizat acest lucru pentru ca se gasesc seturi cu fata de masa, șervetele, farfurii și pahare de unica folosință decorate cu dovleci, lilieci, stafii sau păianjeni.

Nelipsit la o petrecere de Halloween este categoric punci-ul. Cu siguranță și voi v-ați uitat la filme americane și stiti ca la orice petrecere de acest gen în mijlocul mesei tronează un bol rotund plin cu băuturi colorate, în cazul nostru sucuri și cocktail-uri non – alcoolice roșii, verzi sau grena și cu un polonic cu care invitații sa se poată servi în voie. Ca sa fie și sănătos, eu va recomand sa folosiți compot de fructe sau sucuri pregătite în casa ori ceaiuri.

Daca am rezolvat băutura de la petrecere, putem sa ne ocupam de mâncare. In acest caz puteți prepara sau comanda pizza pentru a economisi timp. De asemenea tematic ar fi plăcinta cu dovleac și dovleacul fiert cu zahar deși nu cred ca micuții zilelor noastre mai sunt adepți ai unui dulce simplu și sănătos de alta data.

Voi cum va distrați de Halloween?

 

Reclame