0002147483611

Eleganta unei ținute masculine tine în mare parte de felul cum purtătorul combina elementele din care este compusa și aici ma refer la tot, de la cămașă, pantaloni, pantofi, cravata, sacou și pana la accesorii ca butoni cămașă, ceas, papion sau ac de cravata.

Butonii de cămașă, pentru ca despre ei vreau sa va vorbesc în acest articol trebuie și ei asortați, asa ca m-am deschis sa va ofer 3 sfaturi despre cum sa faceți combinația potrivita în vestimentația voastră.

Asortarea în functie de accesorii

Când alegi sa porți o pereche de butoni la ținuta ta, trebuie sa ții cont și de celelalte accesorii pe care aceasta le conține cum sunt ceasul, acul de la cravata sau chiar catarama de la curea.

De preferință, toate accesoriile ar trebui sa fie din același material sau din materiale care seamănă ca aspect. De exemplu dacă cureaua de la ceas este din argint sau arata ca o brațară din argint, atunci ar fi de preferat ca și catarama de la curea, acul de la cravata și butonii sa aibă aspect similar.

De regula în materie de accesorii nu luam în calcul și verigheta, ea se poarta la orice ținuta, este de regula mica și nu creează disconfort în imaginea vestimentara indiferent dacă este sau nu similara la aspect cu celelalte accesorii.

Asortarea în culorile ținutei

In primul rand atunci când ne referim la culoarea butonilor nu luam în calcul materialul din care aceștia sunt realizați și anume argint, aur sau alte tipuri de metale ci ne referim la culoarea modelului ce este imprimat pe butonii respectivi.

Cum spuneam mai sus, trebuie sa țineți cont și ca butonii sa fie în concordanta cu restul elementelor ce compun ținuta cum sunt cravata, cureaua, șosetele și pantofii. Specialiștii recomanda în primul rand sa ținem cont de faptul ca într-o ținută masculina, șosetele și cureaua trebuie sa aibă aceeasi culoare.

Atunci când vreți sa asortați butonii în functie de culoare este bine sa optați fie în functie de nuanțe, culori similare sau culori complementare.

Asortarea în functie de genul ținutei

Când alegem butonii trebuie sa ținem cont și de genul ținutei pe care o purtam. Daca este o ținută office, o ținută de ceremonie sau o ținută casual și tipul butonilor folosiți la cămașă difera.

Pentru ținutele office de regula se folosesc butonii clasici, tip glonț care se combina ușor si dau o nota sofisticata alegerii vestimentare.

Pentru ținutele de ceremonie, potriviți sunt butonii cu pietre, cei cu pietre prețioase sunt scumpi dar s gasesc pe piața o mulțime de butoni cu pietre semiprețioase potriviți pentru orice buget.

Butonii din diverse tipuri de material sau cei tematici sunt potriviți ținutelor casual și sport, gen ținută de yahting, ținută de vânătoare, etc.

Voi cum va asortați butonii?

 

Reclame