portofoliu-fotografi-nunta-oc-photography-012.jpg

La fel cum guști vinul înainte de nunta pentru a te asigura ca este aroma potrivita cu preparatele culinare pe care deja le-ai testat anticipat și te-au convins ca vor face din masa de la nunta ta un adevărat festin, asa trebuie sa ții cont și de faptul ca un fotograf nunta nu îl alegi pur și simplu pentru ca este un fotograf ci pentru ca reușești sa creezi o relație de conexiune cu el, pentru ca te simte și știe sa găsească momentul oportun pentru a crea amintiri de vis la evenimentul tău.

Cel mai probabil acești fotografi nunta sunt persoanele cu care vei petrece cel mai mult timp la nunta ta, chiar mai mult decât cu domnișoara și cavalerul de onoare care de regula sunt meniți sa te ajute sa depășești cu bine orice problemuță apărută în aceasta zi măreață.

In acest articol vreau sa va prezint câțiva pași esențiali de care este bine sa țineți cont atunci când va cautați un fotograf nunta.

alexandra-iani-testimonial-08-900x600

Iți place fotograful?

Pentru început ai strâns cu siguranță, o lista lunga de fotografi nunta fiecare cu oferta lui care mai de care mai atrăgătoare. Pentru o sortare rapida este suficient sa arunci un ochi pe site-urile de prezentare ale fotografilor de pe lista. Astăzi dacă nu ai un site de prezentare nu prea poți sa spui ca ești un fotograf profesionist, asa ca o privire pe site iți va arata cu cine ai de-a face.

echipa-oc-photography-despre-noi

Uita-te cu atenție la categoria de pe site intitulata Despre mine/Despre noi, unde fiecare fotograf spune câteva cuvinte despre motivațiile și filozofia după care se ghidează în activitatea de fotograf. Cauta acel fotograf a cărui filozofie de viata sa fie apropiata de a ta. De exemplu, uite ce spun Oana și Codrin despre activitatea lor ca fotografi de nunti.

„OC Photography a apărut imediat după nunta noastră, atunci când poftei de viața și de râs ale Oanei i s-au alăturat minuțiozitatea și plăcerea lucrului bine-făcut ale lui Codrin. Putem spune despre OC Photography că este un “copil” al nostru, născut din dorința de a crea de la zero și de a dezvolta…ceva care sa ne reprezinte.

Iubim viața. Zâmbim larg și vorbim mult. Credem în puterea dragostei și în oameni făcuți unul pentru celălalt pentru că noi înșine simțim asta în fiecare zi a existenței noastre binecuvântate de Dumnezeu. Locuim în București, dar evenimentele ne poarta pașii prin toată țara. Ăsta e un lucru bun, pentru că ne place să călătorim la nebunie, la fel de mult cum ne place să fotografiem nunti.  Știm că pentru a putea surprinde momentele magice, emoțiile, bucuria și distracția care însoțesc un astfel de eveniment, un fotograf trebuie să înțeleagă să aprecieze unicitatea și semnificația fiecărei povești de dragoste, a fiecărui moment al zilei în parte. În calitate de fotografi de nunta, nu încetăm niciodată să fim uimiți de diversitatea acestor sărbători ale dragostei.”

Aceasta este o filozofie specifica acestor fotografi, care poate sau nu sa fie potrivita pentru voi. Căutați acea filozofie care se pliază perfect pe gândurile și filozofie voastră de viata.

La prima intalnire, pentru ca în toate în viata este o prima intalnire asigurați-vă ca sentimentul de potrivire încă este acolo și ca simțiți chimia, pentru ca în final tot la chimie ajungem.

Daca nu iți place fotograful nu are sens sa îl angajezi, este clar ca nu te vei simți comod în prezenta lui și acest lucru se va simți în fotografiile lui, mai exact fotografiile tale. Nu zice nimeni ca trebuie sa fiți prieteni la catarama dar de plăcut este esențial sa-l placi.

Ce fel de lumina vei avea la nunta?

Este important sa gasesti fotograful cu filozofia potrivita de viata dar asta nu te va încălzi în cazul în care pozele vor avea carente ce țin de experienta și profesionalism.

andreea-dan-testimonial-04-900x600

 

Știm cu toții ca cele mai ușor de realizat fotografii de nunta sunt cele făcute ziua când beneficiem de lumina natural și dacă mai ai parte și de o ceremonie în aer liber este practic tot ce-si poate dori un fotograf.

Insa de multe ori ne place atât de mult locația sau perioada anume a zilei încât nu ținem cont de lumina atunci când alegem sa facem nunta în acea biserica întunecată dar plina de istorie în care și-au unit și părintii viata cu ani în urma sau atunci când alegem ca evenimentul sa fie pe inserat la ora aceea când ne-am întâlnit prima data într-o noapte de mai.

restaurant-nunta-sedinta-foto-oc-photography-400x267

Atunci este foarte important ca fotograful pe care îl alegi sa cunoască tehnicile fotografice astfel încât sa nu prezinte o problema iluminatul nepotrivit pentru fotografiile voastre de nunta. Iluminatul necorespunzător nu este o scuza pentru fotografii de slaba calitate, asa ca vizualizați în portofoliul fotografului selectat poze în locații și în condiții similare cu cele pe care le veți avea voi la nunta. Daca observi ca majoritatea pozelor făcute la evenimente după lăsarea serii sau nocturne sunt procesate în alb și negru, atunci este un semn clar ca are o problema cu iluminatul. Unii fotografi folosesc surse de lumina suplimentare pe când alții folosesc camere foto performante încât sa suplinească problema iluminatului, important este cum arata pozele.

Trebuie sa ții însă cont ca o poza făcută într-o capela istorica cu aspect gotic nu vor arata niciodată la fel ca pozele de pe o plaja însorită indiferent de aparatul foto, lumina sau fotograful care le executa. Însa nici nu ar trebui sa arate la fel. Fiecare locație are propriul ei farmec în aspectul pozei.

Ce recomandări are fotograful?

Fiecare fotograf are plusuri si minusuri. Nimeni nu e perfect. Important este sa vezi dacă minusurile sunt sau nu acceptabile din punctul tău de vedere.

Cel mai bine pentru a putea stabili care sunt minusurile lui, ar trebui sa porți o discuție deschisa cu acesta în care sa-l întrebi despre punctele lui slabe sau care mai au nevoie de perfecționare. Un fotograf profesionist va fi sincer. Cel care iți va spune ca nu are puncte slabe este acel fotograf de care trebuie sa fugi și pe care nu te poți baza. Ca în orice meserie, sinceritatea este foarte importanta. Informații despre punctele slabe ale unui fotograf poți obține și de la foștii clienți.

„Codrin și Oana nu sunt simpli fotografi de nunta. Sunt artiști care înțeleg perfect vibe-ul nuntii și reușesc sa redea atmosfera evenimentului prin pozele lor. Simpatici, talentați și foarte deschiși, OC chiar știu sa surprindă în cel mai plăcut mod toată unicitatea unei nunti.”

Irina&Bogdan

De-a lungul timpului mirii s-au plâns referitor la fotografii întâlniți fie ca nu sunt organizați și întârzie cu livrarea pozelor după eveniment, fie ca le lipsesc abilitățile de comunicare și capacitatea de a empatiza cu invitații sau pur și simplu sunt îndărătnici și nu accepta sfaturi sau propuneri pentru diverse fotografii.

portofoliu-fotografi-nunta-oc-photography-023-400x267

Unele persoane nu sunt interesate neapărat de organizare atât timp cat fotograful este plăcut și are o relație buna cu invitații astfel încât aceștia sa se simte bine în prezenta lui, practic sa nu simtă ca sunt pozați ci totul sa vina cat mai natural pe când alte persoane pun accent tocmai pe organizare. Trebuie sa te hotărăști ce anume vrei tu de la fotograful tău, pentru ca este clar ca nu le poți avea pe toate, nici în viata și nici în arta fotografica.

In speranța ca am reușit sa vin în ajutorul vostru cu acest articol, mie nu-mi rămâne sa va urez decât sa aveți parte de o petrecere reușită.

Casa de Piatra!

Reclame