Orice proprietar de autovehicul a auzit despre sintagma, decarbonizare motor, dar putini sunt cei care știu ce înseamnă cu adevărat.

19989385_1634373223271031_8088650089203503610_n

In termeni cat mai simpli, decarbonizarea motorului se refera la procesul de a elimina depunerile de carbon din motorul mașinii tale, acest proces fiind unul fizic sau unul chimic.

Pentru ca o curățare fizica este destul de incomoda, ultimii ani și cele mai noi tehnologii apărute pe piață ne-au adus în fata curățarea motorului pe baza de hidrogen, aceasta fiind o soluție eficienta, regenerabila și nu în ultimul rand ecologica. Curățarea anuala a motorului îmbunătățește performantele mașinii tale și reduce poluarea pe care aceasta o creează în natura prin emisiile sale.

Fiind testat pe o mulțime de tipuri de motoare, Carbon Cleaner și-a dovedit eficacitatea la mașini, motociclete, camioane,autobuze, nave maritime, motoare industriale și generatoare de electricitate.

Îndepărtarea depunerilor de carbon?

Decarbonizarea motorului este un proces rapid, ieftin și  cu multiple beneficii, având o capacitate de curățare foarte mare și nefiind necesara înlocuirea pieselor motorului mașinii tale.

Datorita eficientei sale dar și a faptului ca reduce poluarea fiind prietenos cu mediul înconjurător, eliminarea rezidurilor de carbon cu ajutorul hidrogenului, devine un procedeu din ce în ce mai popular în tara noastră.

Decarbonizarea motorului are doua beneficii majore și anume prevenirea deteriorării valvei EGR și a filtrului de particule.

Rolul valvei EGR este acela de a reduce temperatura de ardere prin înlocuirea surplusului de oxigen cu gaze inerte. Daca aceasta este acoperita cu reziduri de carbon, nu este bine pentru mașina voastră, știm cu toții.

Ce te faci însă, dacă totuși nu ai alternativa și valva este foarte murdara? Ei bine, aceasta devine inutila, nemaifiind capabila sa se închidă și sa se deschidă corespunzător.

Nu este însă ceva ce observi cu ochiul liber, ci doar atunci când o testezi pentru volumul de noxe, cu precădere înainte de a elibera certificatul de verificare tehnica.

Soluții ar fi doua. Una este aceea de a înlocui valva dar este un proces costisitor și de durata și a doua varianta este decarbonizarea motorului care după cum spuneam este un procedeu rapid ce nu durează mai mult de o ora.

Trecand mai departe la filtrul de particule, probabil va întrebați de ce trebuie sa fie curat și care este rolul lui pentru mașina voastră.

Ca orice filtru care se respecta și filtrul de particule se murdărește tocmai pentru ca are grija ca impuritățile din aer sa nu pătrundă în motor. Deși în astfel de situații poate fi înlocuit sau curățat manual, totuși decarbonizarea motorului este cea mai eficienta modalitate de curățare a filtrului de particule.

Voi folosiți acest tip de eliminarea a rezidurilor de carbon din motorul mașinii voastre?

Reclame