Șotul meu este un împătimit al pescuitului asa ca Delta Dunării este una din preferatele zone din tara noastră pentru el. Din păcate nu pot spune ca împărtășim pasiunea pentru pescuit, dar Delta din fericire îmi oferă și mie posibilitatea petrecerii unei vacante minunate și micuților noștri de asemenea mai ales de când am descoperit o locație de cazare deosebita care ne pune la dispoziție o mulțime de activități recreative.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ca pensiune Delta Dunarii Aqua Villa este locația ideala pentru familia mea, de la cel mai mic pana la cel mai mare membru și în acest articol o sa va povestesc care sunt motivele pentru care o recomand.

harta vulturu

Cum ajungi acolo?

Aceasta unitate de cazare este localizata în satul Vulturul, comuna Maliuc la doar 30 de km de municipiul Tulcea, pe bratul Sulina al fluviului Dunărea, mai exact în zona Milei 26.

Pentru a beneficia de servicii pensiune Delta Aqua Villa puteți sa faceți rezervări la numărul de telefon +4(0)0799.056.964 sau pe următoarele adrese de mail: rezervari@aquavilla.ro, contact@aquavilla.ro.

Daca v-ați hotărât sa mergeți trebuie sa stiti ca puteți folosi mașina personala doar pana în Tulcea de unde aveți trei modalități de a ajunge la Aqua Villa:

  1. In fiecare luni, miercuri și vineri la ora 13.30 puteți sa va urcați pe nava pasager care va va transporta pe Dunăre pana destinație.
  2. In zilele de marți și joi tot la ora 13.30 se poate ajunge la destinație cu Nava Rapida Delta Express.
  3. A treia modalitate de a ajunge la Aqua Villa este sa faceți o solicitare directa către personalul pensiunii care va va pune pe baza de comanda, șalupele proprii la dispoziție.

Atracții în Delta Dunării

Cum va spuneam și mai sus, soțul meu este un împătimit al pescuitului și trebuie sa recunosc ca fiul nostru de 5 ani ii calcă pe urme.

Delta Dunării, rezervație naturala inclusa în patrimoniul Unesco în 1990, oferă cu cele peste 100 de specii de pești și viețuitoare subacvatice un adevărat paradis pentru practicanții pescuitului sportiv.

vulturu-cazare-pensiunea_aquavilla-61

Aceștia pot sa prindă batca, considerata printre cele mai frecvente specii de apa dulce în cadrul pescuitului staționar la pluta sau cu lansete ușoare. Acest tip de peste poate fi prins atât cu momeli naturale de tipul ramelor cat și cu momeli vegetale. In plus, foarte important pentru pescari este și faptul ca acest soi de peste poate fi pescuit și în sezonul rece, cu rezultate semnificative.

Foarte cautat de pescarii sportivi în Delta Dunării este somnul, ca specie de pești. Acesta de regula se capturează în cadrul pescuitului staționar cu momeli de regula naturale în genul peștișorilor și foarte rar la momeli artificiale.

Multitudinea de specii de pești în zona este foarte mare cum va spuneam mai sus, dar datorita rarității lor, cele prezentate sunt cele mai căutate de pescari.

Si pentru ca a venit vorba de petrecerea timpului în Delta Dunării la pescuit, un lucru de apreciat la aceasta pensiune este faptul ca dacă este prima data când vrei sa pescuiești și nu dispui de echipamente de pescuit sau pur și simplu ai uitat sa le iei cu tine, iți sunt puse la dispoziție gratuit toate sculele necesare acestei activități.

Ca părinte sunt mulțumită pentru ca excursiile în Delta Dunării sunt adevărate ocazii de îmbogățire a cunoștințelor pentru micuții mei care au posibilitatea de a vedea eclozarea șerpilor și a șopârlelor, ritualurile de împerechere ale multor specii de suprafață, coloniile de pelicani, multe specii pe cale de dispariție, plante și o vegetație luxurianta specifica zonei.

38d299a1a66cb3b4aeccc500481f1eac88f87dc3

Oferta pensiunii Aqua Villa

Pensiunea Aqua Villa este visul devenit realitate a doi frați băștinași, reîntorși în satul copilăriei pentru recreere alături de prieteni și de cei dragi. Conștientizând potențialul pe care îl are zona, au creat un amplasament de 3000 de mp, într-o curte cu 3 corpuri de clădire, bar, restaurant și șalupe moderne sau bărci. Aceasta pensiune îmbină sălbăticia naturii cu cele mai înalte condiții de cazare la un nivel de patru stele fiecare din cele 3 corpuri de clădire fiind acoperit cu stuf pentru acea nota de autenticitate.

Fiecare corp de clădire este format din 3 camere disponibile pentru cazare, 2 la parter și una la mansarda. Cum căldura s-a făcut simțită din abundenta și în Delta, dotarea cu aer condiționat a camerelor de la pensiune mi s-a părut un plus de notat.

In zonele publice, exista și acces gratuit la internet pentru cei cazați în pensiune.

In cadrul acestei pensiuni puteți beneficia de pachete estivale foarte avantajoase de persoana, care conțin cazarea pentru 4 nopți cu cate 3 mese pe zi, cafeaua și apa minerala sau plata incluse, 2 excursii de cate 3 ore cu șalupa și barca cu motor prin Delta Dunării și transferul tur- retur pana în Tulcea.

Mesele sunt cu specific zonal sunt servite în regim a la carte, asa ca va puteți delecta cu o mulțime de preparate delicioase din peste, pregătite asa cum numai localnicii știu sa o facă.

vulturu-cazare-pensiunea_aquavilla-3Pentru cei mai comozi pensiunea va pune la dispoziție piscina de care puteți beneficia gratuit pentru relaxare și pentru a va bucura de un bronz de Delta cum este cazul meu. De asemenea, dispune și de o plaja privata dotata cu șezlonguri undeva puteți răsfăța la soare.

Daca doriți sa va bucurați de împrejurimi și pe uscat, nu doar pe apa, pensiunea va pune la dispoziție gratuit, biciclete cu care puteți colinda întreaga zona.

Pe viitor, pensiunea își propune sa organizeze și concursuri de fotografie pentru oaspeții cazați, ale căror premii constau în weekend-uri gratuite de cazare și pe care eu le aștept cu mare interes.

vulturu-cazare-pensiunea_aquavilla-56Cu ambarcațiunile din dotare, de asemenea va oferă și 6 posibilități de trasee pentru plimbări pe canalele Dunării cuprinse intre 3 și 10 ore, preturile variind intre 1200 lei și 1900 lei în functie de durata.

Pentru micuții mei foarte interesanta a fost și posibilitatea de a calări de care au dispus la aceasta pensiune, la fel cum au fost și cele de darts, tenis de masa dar și locul de joaca destinat lor.

Pentru cei care au un buget consistent de vacanta, pensiunea pune la dispoziție și posibilitatea unei plimbări de 24 de ore cu iahtul pentru suma de 900 de euro.

Cei activi de asemenea se pot bucura aici de sporturi nautice și o multitudine de activități antrenante în zona.

Foarte important de știut pentru familiile cu copii este faptul ca micuții pana în 12 ani beneficiază de gratuitate. De asemenea în cazul în care veniți în grup, al treilea adult beneficiază de gratuitate.

Tot de reținut este și faptul ca se accepta plata prin intermediul voucher-elor  de vacanta.

Voi unde va petreceți concediul vara aceasta?

Reclame