Atunci când vine vara și soarele devine stăpânul absolut al zilelor caniculare, mai toată lumea își dorește o pereche de ochelari de soare pe care sa se poată baza și care sa le protejeze vederea de razele ultraviolete.

Majoritatea considera ca este suficient sa intri într-un magazin ce comercializează ochelari de soare Pedro, sa probezi câteva perechi de ochelari și sa te uiți în oglinda sa vezi cum se așează.

Scopul acestui articol este de a va face munca de alegere a ochelarilor de soare mai ușoară și în același timp de a va ajuta sa alegeți perechea de ochelari potrivita. Câți dintre voi s-au gândit la protecția împotriva razelor ultraviolete, durabilitate, vizibilitate, formatul fetei și al capului vizavi de alegerea perechii de ochelari de soare?

O pereche de ochelari de soare înseamnă mult mai mult decât o imagine buna în oglinda.

Ochelarii de soare și protecția UV

Cel mai important lucru de care trebuie sa ții cont atunci când iți alegi ochelarii de soare este protecția împotriva razelor ultraviolete pe care ți-o oferă. Expunerea excesiva si frecventa la razele solare încărcate cu UV pot cauza probleme medicale serioase la nivelul ochilor cum sunt cataracta, arsurile sau cancerul.

Fie ca alegeți o pereche de ochelari de soare dama, bărbați sau copii țineți cont sa aibă un factor de protecție de 100% cu valoare UV 400, implementate cu filtru de categoria 3.

Este foarte important sa acordați atenție și spațiului de acoperire al ochelarilor de soare. O pereche de ochelari de soare de calitate nu trebuie sa lase soarele sa pătrundă pe deasupra sau prin laterale.

Atunci când alegi o pereche de ochelari este important sa stabiliți și activitatea pentru care aveți nevoie de ei. Daca ii veți folosi atunci când va plimbați în aer liber sau dacă ii folosiți în activități recreative precum pescuitul sau activități sportive, este de preferat sa aibă mânere de cauciuc. Pentru ochelarii de soare ce vor fi utilizați la pescuit sau în activități ce au legătura cu apa, polarizarea este obligatorie pentru ca oferă o protecție solara mult mai ridicata.

Nu achiziționați ochelari de soare pe care nu este specificat nivelul de protecție împotriva razelor ultraviolete și nici ochelari de soare cosmetici pentru ca ochelarii de soare pe lângă caracteristica de accesoriu fashion trebuie sa fie și un element de protecție și menținere a sănătății purtătorului.

Fiți atenți și la posibilele zgârieturi de pe lentile atunci când achiziționați o pereche de ochelari de soare. Ochelarii de soare de calitate cum sunt cei de la Pedro au lentilele acoperite cu un înveliș rezistent în comparație cele de duzina care au un înveliș protector foarte fragil.

Ochelari de soare stil&design

Contează și aspectul când alegi o pereche de ochelari pentru ca dacă nu alegi mărimea potrivita și forma este foarte posibil ca aceștia sa nu se potrivească cu forma fetei voastre.

Când alegi forma ochelarilor de regula este de preferat sa optezi pentru contrast, adică dacă ai fata rotunda sa optezi pentru o pereche de ochelari dreptunghiulari pe când dacă ai fata pătrată poți sa optezi pentru o pereche de ochelari rotunzi.

Fata de forma ovala este considerata forma de fata cea mai potrivita pentru a la acest tip de fata puteți purta orice forma de ochelari. Este de preferat sa optați pentru rame mai late decât lățimea fetei.

Cum va spuneam și mai sus, fata pătrată se împacă cel mai bine cu ochelarii rotunzi, largi și fără colturi ascuțite.

Atunci când ai o fata rotunda, mergi pe ochelari de soare pătrați și cadre mai groase.

Daca aveți fata lunguiață puteți alege o pereche de ochelari de soare poligonali cu lentile mari, cum sunt de exemplu cei sport și cei retro.

Pentru o fata plata alegeți ochelari de soare cu lentile ori închise la culoare ori foarte colorate pentru a evidenția conturul fetei.

Asigurați-vă ca nu va strâng, oricât de bine arătați când ii purtați, dacă nu va simțiți comod când ii purtați nu se merita.

Greutatea ochelarilor de soare trebuie sa fie distribuita uniform intre nas și urechi, astfel încât sa nu va doară atunci când ii purtați iar genele nu trebuie sa se atingă de lentile sau rame.

O alta modalitate de a testa calitatea ochelarilor este de a plimba perechea de ochelari prin fata unei lumini fosforescente. Daca nu prezintă distorsiuni atunci calitatea acestora este dovedita.

Ochelarii de soare și culoarea potrivita

Culoarea adecvata la ochelarii de soare nu este importanta doar pentru a se potrivi cu vestimentația pe care o purtați, dar va afectează și modul cum percepeți mediul înconjurător, de exemplu atunci când sunteți la volanul mașinii culorile ochelarilor de soare va pot împiedica sa distingeți corect culorile semaforului, motiv pentru care este de preferat sa nu-i purtați atunci când conduceți.

Lentilele de culoare gri sunt foarte adecvate pentru ochelarii de soare pentru ca reduc intensitatea luminii fără însă a afecta contrastul și a distorsiona culorile pentru purtător.

8198-2_pedro_1

Ochelarii de soare cu lentile maro sunt potriviți pentru blocarea luminii albastre. Sunt foarte potriviți pentru sporturile de iarna, pe zăpadă cum este ski-ul dar și pentru activități precum vânătoarea în zone cu lumina puternica.

La fel ca și ochelarii de soare cu lentile maro și cei cu lentile galbene blochează lumina albastra și sunt potrivite pentru sporturile de iarna și pentru ședințele de vânătoare.

8198M-5_pedro_1

Ochelarii de soare cu lentile roșii sau portocalii sunt potriviți pentru sporturile de iarna dar doar atunci când sunt practicate pe zăpadă.

8197M-4_pedro_1

Ochelarii de soare cu lentile albastre sunt perfecți pentru cei care practica tenisul pentru ca iți permit sa distingi foarte bine contrastul mingii galbene în timpul jocului.

Tu cum iți alegi ochelarii de soare pentru vara aceasta?

Reclame