14705723_1169760599729055_4304895257070072265_n

Spre deosebire de restul orașelor din tara nostra unde piața fotografilor de nunta este destul de restrânsă, în București, ca în orice alta capitala aceștia sunt într-un număr impresionant. Însa fie ca alegi un fotograf nunta în capitala fie ca îl alegi într-un oraș de provincie, lucrurile de care trebuie sa ții cont sunt următoarele.

Cum fotografiile de nunta nu prea le poți testa înainte cum ai face cu tortul, prăjiturile, florile sau muzica, trebuie sa fii foarte atent și selectiv atunci când alegi pachetul foto video nunta, pentru ca pana la urma este genul de eveniment despre care speri sa fie unic în viata ta și cu atât mai mult memorabil.

Alegeți stilul

Înainte de a alege un fotograf nunta trebuie mai întâi sa te hotărăști asupra stilului pe care iți dorești sa-l vezi abordat în fotografiile tale pentru ca acest lucru te va ajuta sa te hotărăști mai apoi ce tip de pachet foto video nunta vei alege.

18519495_1382309738474139_7804637052445570071_n

Fotografiile în stil documentar

Acestea sunt acele poze care nu sunt studiate, sunt simple, naturale și de regula foarte rar veți observa persoane care se uita în obiectiv. In cadrul acestui gen de poze putem încadra poze ale barului și ale meselor înainte sa ajungă invitații, poze cu prietenii dansând sau cu mireasa răzând împreună cu domnișoarele de onoare, poze cu tatăl miresei emoționat la dezgatitul miresei sau lacrimile mamei la gătitul miresei, poze cu dansul mirilor. Genul acesta de poze captează evenimentele exact asa cum au loc creând împreună povestea nuntii voastre.

15380391_1232842500087531_350967489724103789_n

Fotografiile în stil portret

Acest gen de poze sunt pentru cei care își doresc poze tradiționale de nunta cum erau cele din albumele părinților. In cadrul pozele tip portret încadrăm acele poze cu mirii, mirii și nașii, mirii și părinții, mirii și grupul de invitați la biserica, starea civila și nu în ultimul rand la restaurantul unde se va desfășura petrecerea de nunta. Deși sunt poze tipic tradiționale, asta nu înseamnă ca nu putem sa ne bucuram și de poze ceva mai artistice în aceasta zona, asta depinzând în primul rand de creativitatea fotografului care care va crea situații și ipostaze inedite pentru aceste fotografii.

Fotografie si filmare profesionala de nunta

Fotografiile în stil artistic 

Deși seamănă destul de mult cu fotografiile în stil documentar, fotografiile în stil artistic beneficiază în plus de nota personala a fiecărui fotograf în parte. Fiecare fotograf nunta are propria sa nota artistica care se poate potrivi sau nu nuntii tale, asa ca depinde de tine sa-l selectezi pe cel care ți se potrivește. Deși pozele captează momente de realitate, este de fapt realitatea asa cum o vede fotograful. De regula cuplul este focalizat, decorul fiind ușor estompat. In aceeasi categorie de poze intra și cele în mișcare. Nu toți fotografii care se ocupa de fotografii în stil artistic realizează și fotografii în stil portret, asa ca dacă părintii și rudele sunt mai tradiționaliste și își doresc fotografii clasice de la nunta voastră ar fi bine sa cautați acel fotograf care va poate oferi și una și alta asa cum este, fotograf nunta București, Joița Lucian care a participat la stagii de pregătire cu Jerry Ghinos considerat cel mai bun fotograf de nunta din lume.

17903883_1350123648359415_8923112771427983296_n

Fotografiile în stil îndrăzneț

Acest stil de poze pun accentul pe ipostaze îndrăznețe, pe anumite obiecte sau elemente din poze care trebuie evidențiate cum sunt machiajul miresei sau poate butonii de la cămașa mirelui, buchetul de mireasa sau nasturii rochiei de mireasa atunci când mirele ii închide. Fotografia poate părea înclinată cu accent pus pe umbre și detalii.

Documentați-vă

Cum iți spuneam și mai sus când vorbim de fotograf nunta București, piața este destul de vasta asa ca este bine să-ți faci temele din timp și sa te documentezi în amănunt, pana la urma este vorba de amintirile tale, amintiri neprețuite de care nu-ți dorești sa fii privat din simplul motiv ca ai ales fotograful nepotrivit. Analizează blogul, site-ul și pagina de Facebook a fotografului pentru a vedea poze de la alte nunti. Astfel iți vei da seama de stilul pe care îl utilizează în fotografiile sale. In plus vei putea să-ți faci o idee și despre natura fotografului și sensibilitatea acestuia.

Stabiliți întâlniri

Oricât de bine organizat ar fi site-ul unui fotograf nunta București, nu poți sa iei o decizie pana nu îl intalnesti în persoana pentru a vedea dacă exista acea compatibilitate intre voi care reprezinta succesul oricărei ședințe foto. In primul rand trebuie sa te asiguri ca este disponibil în data nuntii tale, în caz contrar dacă ai rămas atât de impresionat de munca lui, îl poți ruga să-ți recomande un fotograf cu un stil similar.

In plus, trebuie sa te asiguri ca pachetul foto video nunta pe care ți-l propune se încadrează în bugetul pe care tu îl ai disponibil pentru aceasta parte a evenimentului.

Vorbește-i despre tematica nuntii tale și nu în ultimul rand despre așteptările tale în ceea ce privește setul de poze pe care ți-l va oferi.

17155538_1309399849098462_6849110665393601775_n

Vizualizați albumele foto în întregime

Daca ați ajuns în punctul în care v-ați dat intalnire, este cazul sa priviți lucrurile mai în amănunt. De regula pe site, blog sau pagina de Facebook, fotograful pune pozele cele mai bune dintre cele mai bune de la diferite evenimente la care a luat parte. Cereți sa vi se arate câteva albume întregi de la anumite evenimente. Daca majoritatea pozelor din albumele respective au aceeasi calitate, atunci puteți fi siguri ca faceți alegerea potrivita. Asigurați-vă ca pozele respective sunt realizate de el și nu de al fotograf din cadrul firmei, pentru ca sunt firme care dispun de mai multi fotografi. Daca tot ați vorbit despre tematica nuntii voastre, rugați sa vi se arate poze cu tematici sau locații similare cu ale voastre. Daca de exemplu vreți sa va căsătoriți sub cerul liber în parcul Cișmigiu la apusul soarelui, cereți sa vedeți poze realizate la apus, în parcuri sau în mijlocul naturii.

Priviți albumele foto cu „ochi de soacra”

Deși ca mire și mireasa sunteți cele mai importante personaje de la nunta, cu siguranță va doriți sa va amintiți și zâmbetele de pe chipurile părinților, nașilor și prietenilor. Urmăriți ca expresiile de pe chipurile rudelor și invitaților sa fie relaxate și fotografiile sa aibă expresii naturale nu sa para forțate. Daca pozele respective va transmit emoții și sentimente atunci fotograful este alegerea potrivita dacă însă par doar poze cosmetizate atunci înseamnă ca nu este ceea ce va doriți pentru albumul vostru de nunta.

Luminozitatea

Majoritatea fotografilor iți vor spune ca diferența dintre o poza de o calitate superioara și o poza de o calitate inferioare sta în luminozitate. Pentru a crea poze superbe, fotograful analizează lumina. Daca vei analiza portofoliul fotografilor vei observa ca fiecare fotograf are modului de a se juca cu lumina și de a o folosi pentru a crea poze deosebite. Unii fotografi prefera pozele luminoase, alții prefera pozele întunecate. Joita Lucian a creat de exemplu cu aceeasi mireasa surprinsa cu  o alta luminozitate, momente total diferite.

Daca locația unde va avea loc nunta va fi destul de întunecoasă trebuie sa va asigurați ca fotograful ales, are capacitatea de a crea luminozitate și acolo unde aceasta nu se găsește.

14721493_1169770829728032_9012526127379199212_n

Compoziția fotografiei

In afara de luminozitate foarte important de urmărit în portofoliul unui fotograf este și compoziția fotografiei. Chiar și atunci când pozele sunt naturale și par a imprima momentele exact asa cum se desfasoara, experienta fotografului va capta întotdeauna ceva în plus, ceva ce tine de emoția și magia momentului respectiv. Sa luam de exemplu poza de mai sus, realizata de Joița Lucian, deși focusul este pe sora miresei care își îmbrățișează sora, fotograful reușește sa capteze și emoția mamei care își vede fetele îmbrățișate în ziua nuntii.

Compatibilitatea contează

Compatibilitatea contează și nu numai în căsnicie, contează și în fotografie. Faptul ca 24 de ore va fi în permanent pe urmele tale te poate face sa te simți stânjenit. Nu trebuie sa te simți ca o vedeta vânată de paparazzi. Capacitatea lui de a te face sa te simți confortabil în timp ce ești pozat dar și de a simți momentul potrivit pentru a face poza este diferența dintre un fotograf profesionist și unul începător. Trebuie sa existe compatibilitate intre cei doi miri și fotograf pentru ca de cele mai multe ori obiectivul aparatului de pozat spre ei va fi îndreptat dar fotograful trebuie sa aibă capacitatea de a se mișcă printre invitați fără ca acesta sa-l sesizeze și implicit fără ca aceștia sa se simtă ofensați sau jigniți în vreun fel. Intre noi fie vorba pe la toate nunti mai sunt și invitați care mai depășesc numărul de pahare și o mai „iau pe ulei” vorba romanului, dar nu e cazul sa rămână dovezi stânjenitoare ale unor astfel de situații.

fotograf nunta Bucuresti

Acestea fiind zise mie nu-mi rămâne decât sa va spun sa va asigurați ca fotograful va pleca cu mireasa atunci când va fi furata conform tradiției nu de alta dar sunt amintiri pe care nu vreți le ratați din albumul de nunta. Casa de piatra și copii frumoși, cum se urează pe la noi.

Reclame