Date fiind evenimentele atmosferice din ultima perioada, probabil va gândiți ca nu e chiar potrivita o discuție despre piscine, cu atât mai mult cu cat căldură din săptămânile trecute pare a se fi evaporat cu totul lăsând loc zăpezilor care au pus stăpânire peste întreaga tara.

logo-agua-1-7610.jpg

Cu toate acestea, sezonul estival bate la ușă și ultimul cojoc al iernii va trebui să-și caute loc de cazare în vestiar cat de curând, asa ca ar fi păcat ca vara sa te prindă total nepregătit astfel încât sa nu te poți bucura de o bălăceala marca 1 Mai, chiar la tine în piscina.

Unele persoane aleg sa se folosească de serviciile unei firme specializate în mentenanța piscinelor pentru a le curata și trata chimic adecvat. Însa dacă ești genul omului de actiune care nu se simte bine decât atunci când face totul cu mana lui, o să-ți ofer pașii  care te vor ajuta sa cureți piscina ca un profesionist. Ca sa nu mai spunem ca veți avea parte și de o economie substanțială la bugetul casei, dacă îngrijitorul piscinei veți fi chiar voi.

 

Aduna frunzele

Pentru a putea efectua acest pas, în primul rand trebuie sa te asiguri ca deții uneltele necesare desfășurării acestei activități, adică un minciog plasa și o bara telescopica care montate împreună te ajuta sa cureți piscina de frunze și alte corpuri străine pe care vântul le poate aduce în piscina voastră, fără ca voi sa fiți nevoiți sa intrați în piscina. Activitatea aceasta este una ce trebuie realizata periodic și când spun asta ma refer la zilnic, în perioada în care piscina este folosita intens. Pana la urma este chiar relaxanta și crede-ma pe cuvânt când iți zic ca e cea mai simpla activitate de curățare a piscinei dintr-o lista suficient de lunga.

perie-piscina-41-cm-469-375653

Curata pereții piscinei

Curățatul pereților piscinei se realizează cu o perie pentru piscine cu ajutorul căreia se îndepărtează depunerile de pe pereți cat și de pe scările piscinei. Bara telescopica pe care a-ți luat-o pentru adunatul frunzelor se dovedește utila încă o data, pentru ca poate fi montata și la peria pentru piscine. Pentru ca aduna o mulțime de depuneri, este indicat ca peria aceasta sa fie curățată constant. Partea cu periatul ca consuma mai multa energie, motiv pentru care intra la categoria activități săptămânale nu zilnice.

robot-aspirare-vortex-1-4966

Aspirarea piscinei

Aspiratoarele pentru piscina au rolul de a curata pardoseala piscinei și sunt în primul rand manuale sau automate. Cele manuale sunt asemănătoare periilor folosite pentru curățarea pereților laterali, dar implica multa munca. Cele automate, la rândul lor sunt de trei tipuri. Primul tip este reprezentat de filtrele de aspirare care nu sunt tocmai recomandate pe motiv ca uneori din greșeală pot absorbi și pietre sau alte lucruri de pe fundul piscinei care pot afecta sistemul de filtrare piscinei. Al doilea tip de aspirator pentru piscina este un soi de aspirator lateral care aduna depunerile într-o punga detașabila, problema în acest caz este necesara filtrarea apei mult mai des decât în alte situații.

Cele mai eficiente aspiratoare pentru piscine sunt robotii pentru aspirare practic curata singuri pardoseala piscinei fără niciun efort din partea voastră, impecabil chiar as spune. Pentru ca de regula cele mai multe bacterii au tendința de a se așeza pe pardoseala, recomandarea specialiștilor este de a asigura aspirarea piscinei cel puțin o data pe săptămână. Singurul lor dezavantaj este costul, de regula destul de ridicat.

Curățarea chimica a piscinei

Când ne ocupam de curățarea chimica a piscinei, trebuie sa avem în vedere PH-ul apei, filtrele și dezinfectarea cu clor.

Testarea PH-ului este recomandat sa se realizeze de circa 3 ori pe săptămână pentru a fi siguri ca nu ne supunem riscurilor atunci când folosim piscina. Un Ph optim se afla intre 7.2 și 7.6. Testarea se realizează pe baza unor benzi de testare care se introduc în apa și măsoară valorii pH, clor/brom, oxigen activ, alcalinitatea totala (TA) și duritatea calciului. Aceste benzi ma duc oarecum cu gândul la testele de sarcina doar ca acestea, stabilesc doar cat de „însărcinată” este piscina voastră.

Verificați și curatati periodic filtrul piscinei ca sa mențineți apa curata și un mediu corespunzător pentru înot.

Dezinfectarea cu clor se face săptămânal și are rolul de a distruge bacteriile din piscina asigurând un mediu sănătos pentru timpul petrecut în apa din piscina.

Va încumetați sa va ocupați singuri de curățarea piscinei voastre?

Reclame