Iepuraș coconaș,

A fugit de pe imaș,

Si s-a dus colo sus,

In Dwyn Shop, el s-a ascuns...

Când vine vorba de sărbători, fie ele de iarna sau pascale, bucătăria este regina casei pentru ca aici se pregătesc minunile culinare cu care o sa ne desfătăm cu toții în zilele acestea binecuvântate.

Gospodina este și ea apreciata pentru toate minunile ce ies de pe mana ei în bucătărie, dar adevărul este ca fără micile ajutoare pe care Dwyn Shop i le-a pus la dispoziție, cu siguranță rezultatele nu ar fi la fel de satisfăcătoare. Asa ca astăzi o sa va prezint „instrumentarul” necesar pentru cei mai pufoși cozonaci, cel mai delicios drob și cea mai savuroasa friptura de miel și anume Cuptoare cu microunde, electrice, plite, hote.

hansa-cuptor-electric-incorporabil-hansa-boes68120090_n-gama-retro-capacitate-53-l-clasa-de-energie-a-6780

Cuptorul electric

De departe, cuptorul electric este ce mai buna investiție pe care am făcut-o în bucătăria mea si care este cel mai bun prieten al oricărei bucătărese, cozonacii cresc în voie și nu se ard, crema de zahar ars nu are nevoie de baigne marie și timpul de coacere este cu mult mai redus decât în cazul cuptorului de la aragazul clasic.

Cozonacul, este mândria gospodinei de sărbători și după atâta frământat ca sa iasă pufos și afânat, după ce l-ai umplut cu nuca, rahat, cacao și stafide de practic da pe din-afara pentru ca vrei cozonac nu pâine pe masa de Paste, ar fi păcat sa ți se ardă din cauza cuptorului sau și mai rău la mijloc sa fie necopt și la exterior sa fie ars.

Având ce-l puțin un ventilator, dacă nu chiar doua, cuptorul electric distribuie aerul cald uniform, permițând cozonacului sa se coacă la fel pe toate parțile, fără a se arde în același timp. Chiar și drobul în 25 de minute este copt și numai bun de degustat, doar ca va trebui totuși sa va înfrânați pofta și sa așteptați ziua de duminica.

11140094_10206440499873939_7854999236109397745_n

Daca ești fata deșteaptă, nu vei lăsa totul pe ultima zi ca sa nu ai timp nici sa respiri de joi și pana sâmbăta seara când pleci la slujba de Înviere. De exemplu, eu sarmalele le fac cu o săptămână mai devreme, apoi le pun în pungi și le bag la congelator scoțându-le sâmbăta pentru a le pune la fiert. Asa fac economie de timp pentru, ca oi fi eu gospodina, dar sunt și femeie și parca nu-mi vine sa aștept sărbătorile, nedepilata, nevopsita și necoafata. Apropo ți-am zis ca tipul acesta de cuptoare moderne are și functie de dezghețare ca sa le pui repede, repejor în oala și sa te ocupi de treburi femeiești cat timp fierb ele la foc moderat pe plita ce ai achiziționat-o odată cu cuptorul?

gorenje-plita-pe-gaz-gorenje-g6n50rw-72851

Plita incorporabila

Cate nu ai de pregătit pentru masa de Paste și adevărul este ca nu le poți pregăti chiar pe toate la cuptor, deși asta te-ar scăpa de o mulțime de activități adiacente. Din păcate, fie ca faci o ciorba de miel cu mult leuștean verde asa ca pe la noi, fie ca fierbi ouăle pentru a le colora după cum ii datina pascala, ai nevoie de un aragaz. Dar dacă tot ai făcut primul pas spre inovație și ai optat pentru un cuptor electric, nu crezi ca ar fi păcat sa nu optezi și pentru o plita incorporabila, care va aduce un plus de stil design-ului bucătăriei tale?

13124518_10209371207059787_5262462107406121781_n

Grătare

Desi cuptorul electric te poate scoate din încurcătura și în ceea ce privește friptura fie ea tradițională de miel, fie după preferințele fiecăruia de porc, de pui sau chiar mici și cârnăciori, parca odată venita căldura simțiți nevoia sa va bucurați de un prim grătar încins și de aromele ce ne învăluie pe lângă acesta.

Ieșirile la iarba verde pentru cei care locuiesc la bloc sau în curtea proprie pentru cei care locuiesc la casa și o vreme călduroasă și însorită sunt perfecte pentru a stimula cheful domnilor de a învârti furculița pe grătar.

Si după atâta munca pentru a pregăti toate aceste bunătăți, parca nu prea mai ai chef și de curățenie, asa ca ai nevoie de un prieten de nădejde pe care îl gasesti în acest tip de aspiratoare care te ajuta atât sa cureți cat și sa speli pentru o curățare în adâncime și igienica numai buna înainte de Paste.

karcher-karcher-se-5-100-63581

Care sunt ajutoarele voastre de baza în bucătărie de Paste?

Reclame