Brățările au fost utilizate de-a lungul istoriei, atât de bărbați cat și de femei pentru a-și împodobi mâinile și picioarele. Desi mai reticenți decât doamnele, am întâlnit o mulțime de domni care folosesc brățări bărbați pentru a-și definitiva aspectul și a pune în valoare o anumita ținută. De regula, domnii folosesc brățări piele considerate mult mai masculine, deși asta nu le împiedică și pe doamne sa le folosească cu încântare uneori, femeile utilizează mai mult brațări pietre semiprețioase.care sunt mai versatile, asemeni purtătoarelor, pline de simboluri și de culori.

 

Despre brațări, simboluri și culori vreau sa va vorbesc în acest articol, cu precădere despre încărcătura spirituala a brațărilor Shamballa.

bratara-cvadrupla-din-piele-si-inox-800x800_0

Brățări Shamballa – istorie și prezent

Acestea sunt brațări ce au depășit bariera temporala, fiind bazate pe modelul Rozariului Catolic utilizat în mediație.

Sunt create din șiraguri de margele Shamballa, legate pe un cordon croșetat cu noduri. Mărgelele pot fi din materiale diverse de la lemn și oase pana la pietre prețioase sau semiprețioase.

Isi au originea în cultura budista și folclorul tibetan, existând pana și o legenda care vorbește despre Tărâmul Shamballa un loc special plin de liniște și fericire unde pot ajunge doar cei cu un nivel karmic foarte ridicat. Se presupune ca se afla localizat undeva în centrul Asiei.

Bijuteriile Shamballa au apărut prima data în Paris în anul 1994 și de acolo s-au răspândit în întreaga lume ajungând pana în tara noastră unde au devenit autentic romanești sub mâinile migăloase ale bijutierilor de la brațări-handmade.ro. Aceștia ne încântă cu aproximativ 700 de modele de brățări din care o buna parte sunt modele Shamballa. Cum sunt o fana a produselor românești și o susținătoare a afacerilor autohtone, prefer sa achiziționez brățările care au grija de karma mea de la acest magazin care îmi oferă și certificat de autenticitate pentru a garanta calitatea materialelor folosite și al provenienței acestora.

Brățări Shamballa – Simboluri și culori

Brățările Shamballa pot fi personificate în functie de persoana care le poarta prin intermediul pietrelor și culorilor utilizate în realizarea lor. Atunci când alegi sa folosești o anumita culoare pentru realizarea brațării, alegi de fapt emoțiile pe care vrei sa le transmiți celui care va purta respectiva brățară.

Era o perioada când se considera ca singura parte a corpului omenesc care poate capta lumina și implicit, interpreta culorile este ochiul. Astăzi însă pe măsură ce tot mai multe persoane au început sa se documenteze și sa citească despre culturile străvechi, au apărut studii care vorbesc și despre alte părți ale corpului uman sensibile la culori, denumite chakre. Aceasta denumire este preluata din cultura sanscrita și înseamnă în traducere, roata fiind considerata o roata a energiei pozitive. Se crede ca exista 7 chakre diferite, fiecare asociata cu o culoare și o stare de spirit.

bratara-protector-silver-trinity-shamballa-loose-800x800_0

Brățări negre

Negrul reprezinta absenta luminii fiind asociat cu puterea, autoritatea, eleganta și misterul. Fiind o nuanță care conferă eleganta dar și pentru ca sunt foarte ușor de asortat, brățările negre sunt de regula primele pe lista de achiziții ale cumpărătorilor. Pentru brațările negre Shamballa se folosesc de regula pietre swaroski, pietre semiprețioase sau se pot folosi chiar diamante negre originale, cu amendamentul ca în acest caz costul lor depășește bugetul multora dintre noi. Din categoria brățărilor Shamballa negre, preferatul meu este modelul Protector Silver Trinity Shmaballa Loose potrivit atât pentru bărbați cat și pentru femei, fiind o brățară unisex, „este creata și lucrata cu drag în România din onix negru, margele de 3mm din inox și un rhinestone argintiu cu zirconiu negru”.

bratara-barbateasca-fashion-cu-cristal-swarovski-800x800_0

Brățările negre Shamballa au fost atinse și de cultura hip hop ceea ce a dus la apariția brațărilor tip disco, nu foarte diferite ca aspect ci doar ușor mai agresive în genul brațărilor cu cranii, fiind negre fără a fi totuși întunecate.

bratara-shamballa-red-evil-eye-si-hawlit-6-mm-800x800_0

Brățări albe

Desi nu este practic o culoare, albul este asociat cu ceea ce se numește coroana chakrelor. Este considerata a fi o nuanță a protecției, care aduce puritatea și forța vieții. Vindeca corpul, mintea și spiritul semnificând împlinirea, adevărul, deschiderea și bunătatea.

Ochii noștri conferă albului capacitatea de a reflecta asemeni unui curcubeu fiind asa zisa culoare a noilor începuturi motiv pentru care majoritatea inelelor de logodna de exemplu folosesc pietre albe, fie ca sunt diamante sau alte pietre prețioase sau semiprețioase. In cazul brățărilor Shamballa se considera ca acestea conectează purtătorul cu lumea viselor și aduc fertilitate și iubire nesfârșită.

Chiar și o singura mărgea alba pe o brățară Shamballa aduce toate acestea prin puterea reflecției semnificând puritate, inocenta, virginitate și neutralitate. Preferata mea la categoria pietre albe este aceasta brățară Red Evil Eye și Hawlit cu atât mai mult cu cat piatra de Hawlit este asociata următoarelor zodii: taur, gemeni, rac, balanta, vărsător printre care ma regăsesc și eu.

bratara-dragon-veins-coral-shamballa-style-800x800_0

Brățări roșii

Rosul este asociat chakrei de baza sau rădăcinii fiind legata de pasiune și sexualitate și exprimând sentimente de securitate, realitate și stabilitate. Nu degeaba întregul cartier din Amsterdam dedicat plăcerilor carnale poarta denumirea de Cartierul Rosu (apropo eu nu știam ca acest vestit cartier se regăsește și în Berlin și Bruxelles). Rosul te ajuta sa scapi de anxietate și de asemenea să-ți îndeplinești visele. Preferata mea la aceasta categorie este modelul Dragon Veins Coral Shamballa Style.

shamballa-loose-green-millefiori-800x800_0

Brățări portocalii

Aceasta culoare este asociata cu abdomenul inferior și este legata de dorința, intimitate și creativitate echilibrata eliminând stresul și blocajele din viata purtătorului.

bratara-barbateasca-cu-cristal-swarovski-honey-skull-800x800_0

Brățări galbene și aurii

Aceste culori sunt asociate plexului solar, soarelui și celei de-a treia chakra asociate cu telul, puterea personala, optimismul și încrederea în propria persoana. Din aceasta categorie de culori prefer brățara bărbătească cu cristal Swaroky Honey Skull.

bratara-inimii-cu-rhinestone-si-aventurin-6-mm-800x800_0

Brățări verzi

Verdele este asociat centrului pieptului și Chakrei Inimii semnificând armonia, reînnoirea, creșterea, iertarea, acceptarea în dragoste și relații. Preferata mea este aceasta brățara Inimii cu Rhinestone si Aventurin, de asemeni specifica zodiei mele, taur precum și altor zodii cum sunt gemeni, balanta, rac. Imi place și faptul ca este o brățara unisex și este un cadou minunat de cuplu sa purtam amândoi brațări la fel.

bratara-cu-cristal-swarovski-si-sodalit-800x800_0

Brățări albastre, indigo și violet

Albastrul este asociat chakrei gatului și aduce vindecare, ințelepciune și creație fiind asociat încrederii, planificării și organizării. Prefer aceasta brățară bărbătească cu cristal Swaroski și Sodalit Blue Skull.

 

Culoarea indigo și albastru închis este legat de imaginație și intuiție asociate fiind cu chakra fruștii și semnificând încrederea interioara. Aici prefer brațară de Mediatie Sodalit si Buddha Argintiu.

Violetul este asociat spiritualității.

Voi ce culoare preferați pentru brațările Shamballa?

 

Reclame