Infecțiile urinare sunt probabil printre puținele afecțiuni de care femeile nu scapă de-a lungul existentei. Majoritatea femeilor suferă cel puțin de 1 sau 2 ori în cursul vieții de o infecție urinara, dar sunt femei care suferă periodic și în mod repetat din cauza lor. In urma acestor infecții repetate multe femei ajung sa se confrunte cu cistita care este o inflamație a vezicii urinare.

2769

sursa ROmedic

Cauzele infecțiilor urinare

Cauzele infecțiilor urinare sunt multiple și diverse. Pot apărea ca urmare a unei vieți sexuale active, pentru ca prin contactul sexual pătrund în orificiul uretal o mulțime de bacterii și microorganisme. Una din recomândările specialiștilor este aceea de a urina după fiecare contact sexual pentru înlătura aceste microorganisme care ar putea ajunge în vezica urinara cauzând infecții și ulterior cistite.

Tot la capitolul cauze ale infecțiilor urinare intra și afecțiunile ale rinichilor și cele de natura vaginala, precum și scăderea imunității, consumul redus de lichide și urinările rare.

Daca la acestea adaugați urinările necorespunzătoare cum sunt cele din sarcina precum și spălaturile intravaginale frecvente sau igiena precara, utilizarea contraceptivelor locale și deteriorarea uretrei vorbim deja de cistita.

Simptomele infecțiilor urinare

O frecventa mai ridicata a urinarilor fără un consum ridicat de lichide poate avea de regula doua cauze, o sarcina sau o infecție urinara, asa ca dacă eliminați prima varianta este bine sa aveți în vedere o posibila infecție urinara. De asemenea dacă aveți usturimi la urinare este posibil sa suferiți de o infecție urinara. Alături de usturimile la urinare de regula apar și tenesmele, adică acea senzație de urinare incompleta. Alt lucru care trebuie sa va dea de gândit este culoarea tulbure a urinei și mirosul urat al acesteia. Durerile la nivelul spatelui și sensibilitatea la palpare a abdomenului anunță de asemenea posibilitatea existentei unei infecții urinare iar dacă toate acestea se combina cu febra și frisoane e cazul sa vizitați urgent un medic pentru ca deja vorbim de o infecție agravata.

Tratamente naturiste pentru infecții urinare

Ceaiurile din plante și băile de șezut din plante precum tătăneasa, mesteacăn, rostopasca, salcie, pufulița, coada șoricelului, merișor sunt foarte bune în cazul infecțiilor urinare. Acestea se combina cu o alimentație bogata în vitamina C prin consumul de fructe precum mere, ananas, portocale și cu spălaturi vaginale cu bicarbonat de sodiu care are rolul de a neutraliza flora vaginala.

Beneficiile merișorului în infecțiile urinare

De-a lungul istoriei, merișorul s-a dovedit a fi un aliat de nădejde în tratarea infecțiilor urinare. Deși îndelung lăudate de vracii de demult, oamenii de știință nu s-au lăsat convinși de proprietățile acestuia decât după studii îndelungate în urma cărora au descoperit ca acesta previne apariția infecțiilor urinare prin împiedicarea lipirii bacteriilor de pereții tractului urinar datorita conținutului mare de proantocianidine. Este foarte eficient în îndepărtarea bacteriilor Protus Mirabilis și Escherichia Coli.

Trăind în secolul vitezei, putini sunt cei care mai apelează la ceaiuri și bai de șezut pentru ca sunt mereu în lupta cu timpul asa ca majoritatea persoanelor prefera sa se bucure de efectele tratamentelor naturiste într-o maniera rapida și fără prea mult efort.

logo

Magazinul online Bioelemente pune la dispoziția noastră o serie de tratamente naturiste pe baza de extract de merișor care vin ajutorul celor care sunt mereu în viteza. Având o concentrație mai mare în extract tratează într-o perioada mai scurta cedat modul clasic cu ceaiuri și bai.  No cist este un supliment alimentar cu extract de merișor ce ajuta în tratarea infecțiilor unitare. Acesta se găsește în magazinul online în doua forme: No cist prevent și No cist intensive dar și sub forma de pachet promoțional care le conține pe amândouă. Ambele au rol în susținerea funcționarii normale a cailor urinare și a drenajului lichidelor corporale.

astuccio_nocist_prevent_0

No cist prevent

Produsul se comportă ca un antibiotic natural, acționând asupra cauzei, nu a efectului. Capsulele vegetale cu merișor au rol în susținerea funcționarii normale a cailor urinare și a drenajului lichidelor corporale. Au o formula exclusiva, unica pe baza de plante și proantocianidina cu lanț polimeric mixt , pentru un impact îndelungat. Cura preventiva de tratament este de 12 zile, cate 2 capsule pe zi , cu un pahar de apa , de preferință seara înainte de culcare.

Este recomandat în afecțiuni precum: Anexita, Cistita, Edeme, Glomerulonefrite, Graviditate, Infecții urinare, Insuficienta renala, Litiaza renala, Litiaza urinara, Metroanexita, Pielonefrita, Prostata(adenom), Prostatita.

astuccio_nocist_intensive_0

No cist Intensive

Este un supliment alimentar care susține funcționarea normala a cailor urinare și drenajul lichidelor corporale și se folosește atunci când s-a depășit stadiul de prevenție al infecției urinare și când vorbim despre cistite. Se recomanda dizolvarea conținutului unui pliculeț într-un pahar cu apa , care se bea de preferință seara , înainte de culcare .In forma acuta a patologiei se recomanda în prima zi doza soc de 3 plicuri , in a doua zi 2 plicuri , apoi cate 1 plic pe zi .Din a 7a zi se continua cu NO CIST prevent .

nocist_intimo_1024x1024

No cist săpun lichid intim

Va spuneam mai sus ca una din cauzele apariției cistitelor este și igiena precara. Specialiștii de la Specchiasol Italia ne pun de asemenea la dispoziție și un săpun lichid pentru igiena intima tot marca No cist perfect în tratarea cistitei. Pe cat de contraindicate sunt spălaturile intravaginale, pe atât de recomandate sunt spălaturile locale. Săpunul are o acțiune completa dat fiind ca igienizează, calmează, hidratează, protejează și previne apariția infecțiilor în zona intima. Formula cu extracte din plante care favorizează echilibrarea florei bacteriene și a ph-ului fiziologic din zona intima. Se utilizează pentru spălarea organelor genitale externe și a zonei perineale zilnic în cazul infecțiilor recurente și în situațiile care pot predispune la infecții ale mucoasei intime , cum sunt: sarcina diabetul, cistita sau după tratamentul cu antibiotice.

Voi cum va tratați în cazul infecțiilor urinare și al cistitelor?