Nu știu cați dintre voi știu ce este curcuma? Deși are o mulțime de beneficii pentru sănătatea organismului, în tara noastră utilizarea ei este la început, fiind specifica tarilor asiatice.

Dar s-o luam cu începutul. Conform Dex-ului, curcuma este  plantă erbacee vivace din regiunile tropicale ale Asiei, Africii și Americii, o plantă cu rădăcina galbenă și cu mirosul de șofran, întrebuințată de boiangii. Este unul din puținele condimente apreciate atât în bucătărie cat și în medicina.

curcuma_longa_-_kohler-s_medizinal-pflanzen-199

 

Pentru unii dintre voi poate fi mai cunoscuta sub denumirea de turmeric. Aceasta planta are o multitudine de specii și deși este cultivata în multe zone de pe glob astăzi, speciile cu proprietăți terapeutice se găsesc doar în India.

Curcuminul este componentul cel mai important pentru sănătate din condimentul turmeric.

Curioșii care vor sa cunoască istoria turmericului vor fi purtați de la templele budiste la navigatorul Marco Polo, de la nunțile hinduse la ceremonii religioase asiatice și pana în laboratoarele din 1815 ale lui Vogel și Pelletier care au reușit izolarea primei molecule de curcumin,  cristalizata în 1910.

inflamatie-2

Curcuminul, antiinflamator natural

Ne temem de ea și de cele mai multe ori o consideram inamicul nostru. Vorbesc de inflamație. Ceea ce însă nu realizam este ca de fapt este unul dintre cei mai mari aliați ai sănătății noastre, pentru ca dacă nu ar fi inflamația, bacteriile ar putea sa sa ne îmbolnăvească corpul fără ca măcar sa observam, finalizând uneori chiar cu decesul.

Inflamația este însă aliatul nostru atâta timp cat este acuta, devenind o reala problema atunci când se cronicizează.Studiile au dovedit ca inflamațiile cronice stau la baza majorității bolilor din organism: boli ale inimii, boli ale aparatului digestiv și chiar ale sistemului nervos. Motiv pentru care este bine sa luptam împotriva inflamațiilor cronice,  dar în locul unor medicamente care pe lângă reducerea inflamațiilor distrug altceva în organism mai bine apelam la un remediu natural care face exact același lucru, mai puțin efectele adverse.

a0-f2

sursa EduNet

Curcuminul creste capacitatea antioxidanta a organismului

Antioxidanții sunt foarte utili pentru sănătatea organismului nostru pentru ca lupta împotriva radicalilor liberi, considerați a fi responsabilii pentru îmbătrânirea organismului dar și pentru majoritatea bolilor de care suferim.

Datorita compoziției sale chimice se pare ca aceasta minune medicala, curcuminul creste puterea de acționare a enzimelor antioxidante ale organismului și în același timp blochează activitatea radicalilor liberi, având o capacitate dubla de protecție.

epilepsie_40375700

sursa Dcnews.ro

Curcuminul îmbunătățește activitatea cerebrala

Majoritatea bolilor neurodegenerative de la nivelul sistemului nervos au fost puse pe baza unei scăderi a hormonului de creștere ce asigura o buna functionare a creierului. Curcuminul menține un nivel crescut al acestui hormon asigurând astfel o buna protecție cerebrala împotriva afecțiunilor precum Alzheimer dar și asupra îmbătrânirii funcțiilor cerebrale. De asemenea curcuminul are efecte notabile și asupra creșterii memoriei.

cardiovascular-300x225

Curcuminul îndepărtează bolile cardiovasculare

Bolile cardiovasculare se datorează de cele mai multe ori slăbirii vaselor de sânge. Utilizarea curcuminului ajuta la întărirea acestora îndepărtând riscul atacului de cord.In plus are proprietatea de a inhiba colesterolul îmbunătățind activitatea sistemului cardiovascular.

curcumin-oase-3

Curcuminul previne cancerul

Curcuminul poate sa inhibe creșterea celulelor canceroase și metastazele, fapt dovedit de o multitudine de studii și experimente medicale dar și datorita faptului ca lupta împotriva radicalilor liberi.

Desi exista o mulțime tipuri de cancer, toate au aceeasi origine și asta ajuta curcuminul sa lupte împotriva lor.

Cu toate ca nu este un tratament în sine, utilizarea constanta a curcuminului poate împiedica apariția cancerului, mai ales a celui de la nivelul aparatului digestiv.

Mai multe informații despre curcumin și afecțiunile în tratamentul cărora își aduce aportul gasiti pe site-ul www.curcumin95.ro.

banner_oferta

Si pentru ca tot v-am vorbit despre beneficiile acestui puternic extract natural, vreau sa va vorbesc și despre un produs cu un conținut ridicat de curcumin și anume Iana Life – Curcumin95&BioPerine.

De ce Extract95 Curcumin&BioPerine®

și NU alt produs curcumin?

curcumin-cancer-colon-2

Concentrația contează

Da, pe piață sunt multe produse care conțin curcumin dar dacă au un conținut redus, efectele asupra sănătății organismului sunt nule. Asa cum se vede și din denumire, acesta are o concentrație de 95% substanță activa.

Un lucru foarte important atunci când achiziționați un produs este sa va asigurați ca are în componenta extract standardizat de substanță activa, altfel este ca și cum ai achiziționa apa colorata în loc de lapte.

Absorbția este esențială

Atunci când o substanță nu este absorbita de organism nu îl poate ajuta. Este exact ca în situația calciului care fără vitamina D este pur și simplu inutil de luat. Deși curcuminul este o substanță foarte dificil de asimilat de organism, studiile au demonstrat ca în combinație cu extractul de piper negru, piperina, aceasta se realizează în condiții optime dar doar dacă aceste extract este în concentrație de 5% substanță activa.

BioPerine este un extract standardizat de piper negru în concentrație de 95% și este complementul ideal în orice formulare de Curcumin95.

Importanta dozei

Pentru ca o substanță sa producă efectele scontate aceasta trebuie sa fie într-o anumita cantitate în organism. De regula doza minima de curcumin necesara în tratamente este de 1g/zi dar asta poate varia și în functie de greutatea persoanei, metabolismul, funcția digestiva și excretorie a acestuia.

Pentru cele mai bune rezultate, se recomanda o cura de 3 luni.

Daca v-am trezit interesul asupra acestui produs îl comanda de aici.

diferenta_ianalife

Voi pentru ce afecțiuni ați utiliza curcuminul?

 

 

 

Reclame