De foarte multe ori mi s-a întâmplat sa fiu în pana de idei atunci când trebuie sa merg în vizita la prietenii mei care tocmai au fost vizitați de barza și se bucura de noul bebeluș din viata lor.

De regula tradiția romana spune sa-i lași un bănuț la căciuliță, ma rog în ideea în care poarta căciulită, pentru ca mai nou mămicile adopta stilul occidental de creștere al copiilor și ii îmbracă cat mai lejer. Dar parca tot nu poți merge cu mana goala la micuț.

Asa ca am decis sa vin în ajutorul vostru și sa va ofer câteva idei salvatoare pentru astfel de situații, un top al produselor pe care eu le consider necesare pentru un bebeluș și cu care veți veni cu siguranță în sprijinul noilor părinti.

Pampersi

Poate va gândiți ca nu este prea elegant un astfel de cadou dar va asigur ca este în schimb unul foarte util dat fiind ca în medie un bebeluș consuma în jur de 5-6 pampersi pe zi,  motiv pentru care orice părinte va va fi recunoscător dacă ii veți suplimenta stocul. In plus dacă apelați la cei care se ocupa cu aranjamente pentru diverse evenimente va pot transforma pachetul de pampersi într-o veritabila opera de arta astfel încât sa aveți parte de un cadou cu adevărat elegant și inspirat.

pilota-solena-pm21-30800-med

Pilote

Lista cu necesarul pentru venirea unui nou bebeluș în casa este destul de lunga și cum este și normal pentru patul copilului este nevoie de lenjerii de pat noi, de pilota, pernuțe, protecție pentru saltea. Cum se mai întâmplă și accidente pentru ca bebelușul mai regurgitează după masa sau mai face pipi când îl schimbi, sunt binevenite astfel de cadouri și foarte apreciate de noii părinti, mai ales dacă țineți cont de calitatea produsul, sa aibă o umplutura antialergica și sa fie lavabila.

elephant-ikea-baby-gym.jpg

sursa Parenting

Jucării

A-ți văzut copil care sa nu iubească jucăriile? Ei bine, bebelușii nu fac excepție. Daca sunt colorate puternic sau au modele alb-negru vor ajuta bebelușul să-și dezvolte privirea. De asemenea jucăriile moi ajuta bebelușul să-și dezvolte mobilitatea și abilitățile motorii. Jucăriile moi și masticabile ajuta micuții sa exploreze în siguranță cu gurița, mai ales ca acum în jurul vârstei de 5 luni deja se lupta cu erupțiile dentare pentru care astfel de jucării sunt perfecte. Mult îndrăgite bebeluși sunt și jucăriile care fac zgomot cum sunt deși nu știu cat de încântați vor fi însa părintii de ele.

COMPLEU-LA-CUTIE-BURTAC-7-PCS-27001-big.png

Hăinuțe

Deși este probabil cel mai comun cadou, dat fiind ca toată lumea optează în general pentru, hăinuțe, o sa va fac o recomandare. Încercați sa luați hăinuțe mai mari decât e vârsta copilului, pentru ca în primul rand ca primi foarte multe pentru primele luni încât nici nu va apuca sa le îmbrace pe toate și în același timp pe măsură ce creste nu va mai primi prea multe asa ca le faceți un serviciu noilor părinti dacă le asigurați stocul și pentru perioadele următoare. De exemplu la botez, mai bine le luați hăinuțe pentru vârsta de 1 an iar la moț hainite pentru 2 anișori. De asemenea fiți atenți atunci când alegeți hăinuțele pentru bebeluși și la anotimpul când le va purta pentru ca e posibil de exemplu sa luați sa zicem tricouri pentru o 5 luni iar la 5 luni bebelușul sa fie în plina iarna astfel încât sa nu le poată folosi și fiți siguri ca în vara următoare cu siguranță nu ii vor mai veni.

prosop-dantela-cutie-soft-life-24514-big

Prosoape

Un set de prosoape și un halat de baie este de asemenea bine venit pentru noii părinti dat fiind ca bebelușul se bucura de băiță încă din primele săptămâni de viata și este igienic ca sa se folosească prosoape special pentru bebeluș, diferite de cele pe care le folosește restul familiei. De asemenea este indicat ca tot de la hăinuțe, prosoape, halate sa fie spălate separat pentru a evita posibilele afecțiuni dermatologice ce pot fi transmise micuțului. Eu am gasit pe site-ul celor de la Elider.ro o varietate de prosoape si seturi de prosoape asa ca sunt sigura ca și voi veți găsi ceva pe placul vostru.

Cărți

Un cadou foarte drăguț și inedit este cartea voastră preferata din copilărie pe care puteți s-o dăruiți pentru ca noua generație s-o ducă mai departe în timp. De asemenea inedit ar fi sa-i lăsați micuțului și o dedicație în care sa-i povestiți de ce este cartea voastră preferata și cat de mult v-ar plăcea s-o citiți împreună. Puteți de asemenea sa ii atașați și prima poza cu d-voastră și bebelușul. Interesante sunt și cărțile textile pentru bebeluși pe care acesta le poate roade în voie.

Este bine știut și faptul ca bebelușii adora sa li se citească povesti încă din timpul în care se afla în burtica mămicii lor, asa ca un cadou foarte reușit este și realizarea primului pas pentru crearea bibliotecii personale a micuțului luându-i un set cu cele mai iubite cărți ale copilăriei cum sunt: Amintiri din copilărie si Harap-Alb scrise de marele Ion Creanga, Poveștile Fraților Grimm, Poveștile lui Christian Anderson, Pippi Sosetica, Singur pe lume al lui Hector Malot, Coliba Unchiului Tom a lui Henriette Beecher Stowe, Tom Sawyer și Huckleberry Finn, eternele povesti nemuritoare, Toate pânzele sus a lui Radu Tudoran, Cireșarii lui Constantin Chiriță, La Medeleni a lui Ionel Teodoreanu Acestea sunt doar câteva din cărțile care mi-au marcat mie copilăria dar lista este mult mai lunga. A se observa și nota naționalistă, sunt pentru promovarea în special a literaturii romanești pentru ca cea internațională oricum are parte de o promovare excepțională. Spuneți voi cine n-a auzit de Harry Potter de exemplu, care este de asemenea o serie perfecta pentru biblioteca micuțului.

patura-c-28599-med

Paturi

Bebelușii nu se nasc cu abilitatea de a-și regla temperatura corporala asa ca paturile sunt foarte utile pentru micuți și de asemenea un cadou drăguț. Unele paturi datorita materialului este bine sa fie cat mai înfășurate în jurul bebelușului pe când altele e bine sa fie puse lejer pe acesta. Foarte interesante sunt cele lucrate manual și trecute din generație în generație. Utilitatea paturilor pentru bebeluși este multipla și diversificata de la încălzitul acestuia, la acoperitul lui în timpul somnului și la crearea unui spațiu de joaca pe podea. Datorita utilizării multiple este indicat sa fie durabila, ușor de curățat și nealergica, fără puf și scame care pot fi înghițite de micuț, mai ales ca bebelușii se atașează de ele si pot fi folosite și pentru a-i liniști sau pentru a-i adormi.

Voi ce cadouri luați de regula pentru bebeluși?

Reclame