organica-logo-1480966529Suntem femei și make-up -ul este arma noastră secreta. Ne sporește încrederea în noi și este esențial pentru frumusețea noastră asa ca practic folosim cosmetice de când ne trezim dimineața și pana când mergem seara la culcare…hmmm, bine recunosc, uneori le folosim chiar și după ce mergem la culcare, în serile când uitam sa ne demachiem.

Va propun sa facem o lista a cosmeticelor pe care le folosim zi de zi pentru a ne simți bine în pielea noastră: săpun de fata, mascara, șampon, crema de fata hidratanta, demachiant, ruj, parfum, fard și lista poate continua.

Multe nu-i asa? Din păcate însă pe măsura ce avem tot mai mult acces la informații aflam ca cele mai multe dintre acestea conțin o serie de ingrediente toxice care ne pun sănătatea noastră și a familiei noastre în pericol putând provoca boli grave de la cancer pana la Alzheimer.

Din fericire tot accesul la informație ne oferă și alternativa sănătoasă constând în cosmeticele de origine bio, adică produse cosmetice ale căror componente sunt în proporție de 95% organice, fiind extrase prin metode naturale și supuse cat mai puțin procesării. Acestea evita folosirea produșilor chimici sintetici, ai conservării de natura artificiala, al iradiației, al organismelor modificate genetic și al testărilor pe animale fiind de regula realizate prin intermediul agriculturii organice.

1703859577cc6ae2a0c7a71b14282dde81e94c83_odylique.png

Pentru ca tocmai am descoperit ca s-a lansat un nou magazin online Organica.ro care comercializează produse bio cosmetice, am decis sa va prezint o serie de avantaje ale utilizării acestui tip de produse.

Reducerea riscului îmbolnăvirilor bazate pe acumularea de toxine în organism

piatra-de-alaun-deodorantDeodorante sunt probabil cosmeticele cele ma folosite din lume, pornind de la legenda conform căreia francezii le-au creat pentru a ascunde faptul ca erau cam certatu cu apa și săpunul. Trecând peste asta, ideea de baza e ca nu exista persoana care sa nu folosească deodorante și deși pe eticheta scrie ca o utilizare ar trebui sa asigure protecție 24 de ore împotriva mirosului de transpirație, realitatea este ca în 24 de ore le utilizam de nenumărate ori. Iar marea problema consta în faptul ca acestea conțin parabeni și compuși chimici cum ar fi aluminiu, responsabili pentru o mulțime de afecțiuni.

Studiile recente afirma ca deodorantele ar fi principalele răspunzătoare pentru cancerul la sân. O alternativa sănătoasa este folosirea de deodorante bio care n u conțin astfel de substanțe dăunătoare. Acestea nu produc alergii, uscăciune a pielii, probleme respiratorii, rinite, sinuzite ai alte astfel de reacții adverse.

Arome naturale

servetele-umede-din-plante-64-buc.jpgOamenii au o calitate esențială, aceea ca aleg de regula produsele după miros iar marii producători de produse cosmetice cunosc prea bine acest fapt motiv pentru care mizează foarte mult pe utilizarea diferiților compuși chimici responsabili pentru mirosurile apetisante ale produselor. Singurul dezavantaj este ca acești produși chimici sunt de regula responsabili și pentru o mulțime de afecțiuni, asa ca sfatul meu este sa cautați acele produse al căror aroma are la baza uleiuri esențiale, derivate fiind din ingrediente naturale. In plus de la aromele artificiale multe persoane se aleg cu dureri de cap îngrozitoare. Un exemplu concret este cel al șervețelelor umede care sunt îmbibate cu atâta parfum tocmai pentru a a ascunde restul chimicalelor conținute. Si cum de regula sunt folosite cu precădere pentru copii este de preferabil sa folosim șervete umede bio pentru copii pentru ca micuții pot fi afectați în mod ireparabil.

Bogate în nutrienți

Una din regulile de baza ale cosmeticii naturale este aceea conform căreia dacă nu poți manca un produs, atunci cel mai bine ar fi sa nu-l folosești pentru make-up. Compușii naturali dintr-un produs cosmetic organismului o bariera împotriva toxinelor, asigurând o protecție antioxidanta.

Protecție împotriva îmbătrânirii premature

Cosmeticele realizate cu minerale naturale asigura un grad sporit de protecție împotriva radiațiilor solare. De asemenea foarte indicate pentru prevenirea îmbătrânirii sunt cosmeticele care conțin vitamina C.

Voi ce fel de produse cosmetice folosiți?

P.S. Comparatorii Organica.ro beneficiază de o promoție de lansare în cadrul căreia se oferă 15% discount pentru toată gama de produse, în luna Decembrie 2016.

 

Reclame