Ca în fiecare an, perioada sărbătorilor este pentru părinti, unul dintre cele mai agitate momente de din an. Poate părea ușor sa alegi jucăria perfecta pentru micuțul tău, dar adevărul e, ca atunci când te trezești în fata diversității de pe piața jucăriilor, responsabilitatea părintelui creste enorm transformându-se într-o activitate foarte dificila.

Vrei o jucărie educativa, care sa-i placa, sa-i trezească creativitatea dar și sa nu se plictisească imediat de ea. Hmm, dificil, nu-i asa? Apoi te gândești ca ai nevoie de o jucărie pentru mos Nicolae, una pentru Crăciun, mai ai și o serbare, plus dacă ai norocul ca micuțul tău sa fie și născut în perioada aceasta iți trebuie cam 4 jucării asa în scurt. Mai ai de luat și pentru nepoți și copiii prietenilor, clar ai încurcat-o.

logo.png

Tot cautând pe internet jucării (măcar sa încep din timp la cate jucării am de achiziționat), am realizat ca exista acea jucărie care și astăzi la vârsta de 31 de ani îmi aduce încă zâmbetul pe buze și care încă îmi trezește curiozitatea. Ma refer la minunatele jucării lego acele cărămizi mici din plastic în care va intepati prin casa pentru ca micuții voștri uita sa le strângă după ce termina joaca și am decis sa va prezint un top al motivelor mele pentru care consider ca sunt jucăriile perfecte pe care le puteți achiziționa pentru sărbători, mai ales ca pe data de 18 noiembrie se desfasoara Black Friday 2016 și puteți profita de ocazie pentru a le achiziționa cu reduceri substanțiale din magazinul Dwyn Shop.

Lego te captivează fie ca ești copil sau adult

Mi-aduc aminte cu drag de perioada copilăriei mele, când jucăriile de tip lego erau absente de pe piața post comunista de jucării din tara noastră. Ma vad privind cu înfocare desenele animate de pe Rai Uno (abia ne montasem televiziune prin cablu) dar și cu mai mare înfocare reclamele de la jucăriile minunate ce nu se găseau pe la noi. Noroc de rudele plecate la munca prin tarile străine care îmi aduceau mereu cate o jucărie captivanta. Dintre toate, asa cum va spuneam mai sus, cele cu care și astăzi ma joc cu placere sunt seturile lego. Trebuie sa recunosc ca sunt interesata mai mult de seturile de lego pentru adulți, mult mai tehnice și mai complicate dar asta nu înseamnă ca nu ma joc cu placere și cu stația de politie a băiețelului meu sau cu cafeneaua fiicei mele. lego-lego-elsa-sparkling-ice-castle-41062-68529Trebuie sa admit ca Elsa&Castelul strălucitor de gheata, ma fascinează încă de când i-am văzut reclama, magia povestii se îmbină într-un mod aparte cu magia pieselor ce construiesc basmul în mâinile tale. Sa fie oare Olaf de vina?

Lego stârnește creativitatea

Daca ai idei, piesele de lego te ajuta sa le pui în practica. Poți construi o mulțime de povesti cu propriile mâini și cu un singur set de piese, pentru ca fiecare piesa pusa diferit creează o istorioara distincta. Aceste jucării sunt special create pentru a stimula imaginația copiilor. Acesta este și motivul pentru care sunt utilizate în terapia pentru copiii care suferă de autism. Culorile puternice, precum și experiența tactilă pe care o presupune combinarea pieselor reprezintă o modalitate foarte bună de stimulare pentru copilul care suferă de o astfel de afectiune și cu atât mai mult pentru copiii fără probleme. Un băiețel din Islanda cu autism a reușit sa finalizeze anul trecut cea mai mare macheta din piese lego a vasului Titanic.

lego_45006700-e1439384916877

Lego este foarte versatil

Dintr-un singur set lego poți sa faci o mulțime de construcții și jocuri, dacă azi ai construit castelul unei prințese, mâine poți sa construiești o ferma cu animalute și apoi s-o iei de la capăt într-o nava spatiala. Singura limita este imaginația ta, seturile de lego nu impun reguli deși trasează idei după care pot fi construite.

Lego stimuleaza îndemânarea

Desi nu este dificil, a combina fiecare piesa cu următoarea necesita, atenție, răbdare și determinare, stimulând simțurile copilului provocând-ul sa devina îndemânatic.

Lego nu îmbătrânește

Cu peste 100 de ani vechime în istorie, seturile de lego cu care ma jucam acum 20 de ani sunt la fel de actuale și astăzi când se joaca micuții mei cu ele. Timpul a făcut pierdute unele piese, dar în rest sunt în condiții perfecte și se pot adapta pieselor din seturile noi foarte ușor. Unde mai pui ca ajuta bugetul familiei pe perioada de criza, dat fiind ca le poți păstra pentru generațiile viitoare.

Lego este educational

Cu ajutorul seturilor de lego poți învăța noțiuni primare de mecanica, inginerie, construcție și robotica. Acum nu va gândiți ca sunt numai pentru băieți, deși la o prima vedere par jocuri care stârnesc doar curiozitatea individului de gen masculin. Asa, intre noi fie vorba, și fetele pot fi pasionate de mecanica.lego-lego-emily-jones-si-micul-dragon-fledge-41171-78593

Lego nu are un grad ridicat de dificultate

Tot ce ai de făcut este sa combini piesele intre ele. Bagi cate o piesa în alta și dacă mai respecți și instrucțiunile pot ieși de pe mâinile tale adevărate capodopere în materie de construcții.lego-lego-creator-super-soarer-31042-69783

Lego este un joc pentru întreaga familie

Desi poate va gândiți ca de regula acesta este probabil genul de activitate pe care tăticii o împart cu băieții lor, la noi în casa e genul de activitate, băieți la băieți și fete la fete. Daca tati și cu piciul sunt momentan captivați de seturile de lego inspirate din Războiul Stelelor, eu și fiica mea suntem în perioada jocurilor lego cu elfi.

lego-lego-star-wars-obi-van-kenobi-75109-69922

Lego creste nivelul de serotonina din organism

Toată lumea care se joaca cu seturile lego, fie ca sunt adulți sau copii, femei sau bărbați, fetite sau băieți zâmbește mai des ceea ce implicit creste nivelul de serotonina din organism. Asa ca dacă va doriți sa fiți mai fericiți, jucați-vă cu minunatele cărămizi colorate de plastic.

Lego este o arta tridimensionala

Eu as încadra construcțiile lego în categoria obiectelor de arta alături de picturi și sculpturi. Si pentru a construi cu piesele lego ai nevoie de talent, munca multa, răbdare și determinare.

Satisfacția rezultatului

Atunci când pui ultima cărămidă într-o construcție lego ai aceeasi senzație pe care o au cicliștii după ce trec de linia de sosire sau alpiniștii după ce ajung în vârful muntelui. La fel ca și atunci când pui ultima piesa dintr-un puzzle, satisfacția creste odată cu complexitatea jocului de lego.

Voi ce alte motive a-ți avea pentru a achiziționa un joc lego? Ce jucării a-ți lua pentru micuții voștri de sărbători? Aștept ideile voastre în comentarii.

Reclame