blogger_brand_relationships-580x351

Ideea de a deveni blogger cu care m-am tot luptat în ultimul an, a devenit în sfârșit realitate, acum 8 luni. Cu o mulțime de idei în minte dar cu puține cunoștințe de materie tehnica m-am așezat în fata tastaturii și am dat frumos un Search pe Google pentru a afla cum trebuie sa procedezi atunci când vrei sa pornești o activitate de blogging.

Cum nu eram sigura ca va funcționa sau ca voi depăși primul articol am decis sa merg pe un domeniu gratuit pentru blogul meu, nu de alta dar e criza și n-are sens sa cheltuim banii fără rost. Subdomenii sunt nenumărate pe internet, trebuie doar sa ai răbdarea sa le cauți și sa le studiezi, ca sa poți vedea care se apropie cel mai mult de necesitățile tale.

Puteți opta pentru Blogger deținut de titanii de la Google, sau pentru WordPress un domeniu cu vechime în blogging, de asemenea puteți merge pe mana celor de la Tumblr care este o simbioza interesanta intre Facebook și Twitter. Mai puteți încerca Weebly sau Blog și Wix .

bloggggg

Personal dat fiind ca aveam deja cont făcut pe WordPress, de pe vremea facultății când citeam cu mare interes blogurile literare, am decis sa fac următorul pas și sa devin blogger tot alături de ei. Am cautat un nume, am ales o tema care sa fie mai aproape de ceea ce-mi doream și asa s-a născut blogul meu MomenteDeViata care astăzi a depășit pragul celui de-al 51-lea articol.

Cum am văzut ca pot sa scriu dar mai ales ca oamenilor le place ceea ce scriu și ca își doresc sa îmi citească postările, am descoperit ca îmi doresc sa-mi personalizez blogul ca sa ma reprezinte și sa exprime exact ceea ce-mi doresc. Dar din păcate, subdomeniu; este prea puțin flexibil și deloc adaptabil necesitaților mele.

Asa ca am început din nou sa prospectez piața pentru a afla mai multe despre cum pot migra în categoria de bloggeri avansați. Mda… știu ca pana voi deveni un blogger avansat trebuie sa mai capăt ceva vechime și un număr considerabil de articole, dar pana una alta putina documentare chiar nu strica.

Am început sa citesc despre Cloud Hosting și domeniu personal. Am început sa-mi doresc sa aflu care sunt avantajele pentru un domeniu personal si cele pentru Hosting sau Găzduirea Web, care am aflat eu, este una și aceeași. Citind și răsfoind internetul, am aflat ca singurul avantaj al unui subdomeniu este lipsa investiției și asta e bine atunci când nu ești sigur ca vrei sa faci o cariera în domeniu dar ca poate fi foarte frustrant atunci când realizezi impedimentele pe care le pune pe măsură ce nu mai ești chiar un novice iar platforma de blogging iți devine tot mai cunoscuta și ești tentat sa faci cat mai multe lucruri pe ea. Vrei o noua tema, vrei un blog accesorizat și în primul rand vrei ca munca ta și miile de ore dedicate scrisului sa nu se ducă pe apa sâmbetei atunci când începi sa atragi atenția prin vizualizări, cititori și brusc, ramai fără blog. Cred ca cel mai mare risc al unui blog gratuit este lipsa securizării și posibilitatea ca acesta sa fie compromis oricând și sa nu poți recupera nimic din ceea ce ai scris. De asemenea interacționarea cu cititorul este foarte dificila. Cine vrea sa comenteze trebuie automat sa aibă cont de wordpress în cazul meu. Tot la capitolul neputințe, intra și faptul ca nu pot adaugă urmărire prin mail, facebook, google, instagram, etc.

14724554_1209687749076904_1511164738927619859_n

Acum pe bune, eu mi-am făcut blog ca sa scriu nu ca sa ma transform în informatician. Si uite-ma studiind diferența dintre un domeniu personal și Hosting.

Ca sa fim înțeleși domeniul personal este adresa virtuala a blogului tău. Cum tu stai pe strada Trandafirilor la nr. 17 și blogul tău sta la o adresa cu extensie .ro, .com.ro, .eu, .com, .biz, .info etc. în funcție de ceea ce-ți dorești pentru ca iți poți face un blog romanesc care se adresează cititorilor din România sau iți poți face un blog internațional și sa te adresezi unui întreg mapamond, sau anumitor categorii de cititori. Hosting-ul  sau Gazduirea Web este spațiul alocat domeniului și se refera la transmiterea și afișarea datelor de pe domeniu, dar cei care asigura de regula servicii de găzduire web se ocupa și de partea tehnica și anume de  tot ce tine de spațiu, supraveghere, asistenta și viteza. Mai pe romanește e ca și cum ai merge cu mașina pe autostrada și ar exista o echipa tehnica care lucrează la drumuri și are grija sa nu mergi cu 50km/h în loc de 130km/h și sa iți ofere sprijin și depanare atunci când faci pana sau te lasă motorul în mijlocul drumului.

Acum ca ne-am lămurit cu diferența dintre cele doua, sa revenim la avantajele domeniului plătit. Am aflat ca blogul meu va deveni mai vizibil și automat mai accesibil companiilor si cititorilor. Si dacă devine mai accesibil pentru companii, automat pot spera sa accesez programe de afiliere. Totul începe sa semene cu un soi de domino, accesând programe de afiliere blogul meu se va monetiza și-mi va aduce venituri din care în final îmi voi achita costurile pentru un domeniu și un hosting propriu dar voi obține și un oarecare profit.

Asa i-am descoperit eu pe cei de la Clausweb.ro care partener acreditat ROTLD pentru Înregistrare Domenii .RO. Este una din cele mai vechi firme de hosting din România. Oferă servicii profesionale de Găzduire Web, Hosting Reseller, VPS Cloud Hosting, Servere Web. CLOUD Hosting Service Provider, siguranță și stabilitate cu peste 11 ani experienta. Are peste 10000 clienți ceea ce o clasează în topul încrederii utilizatorilor din tara noastră. Aceștia îmi oferă programe antivirus și antispam, firewall, back-up al datelor zilnic, săptămânal sau lunar, și opțional, IP dedicat și ma face sa ma simt în siguranță chiar și la început de drum în blogging, în plus preturile sunt accesibile. Unde mai pui ca îmi oferă suport tehnic 24 de ore/zi 7 zile pe săptămână ceea ce pentru începătorul din mine contează foarte mult.

clausweb-ro-inregistrare-webhosting

Si in final sunt, femeie. Ador sa ma privesc în oglinda și vreau un blog cu un design plăcut, un blog frumos, atrăgător în care sa-mi vad reflecția cu drag.

Reclame