Astăzi din ce în ce mai multi părinti merg la ortodentisti pentru a se asigura ca micuții lor vor avea dinții sănătoși și corect așezați atât din motive estetice cat și pentru sănătatea celor mici. Pe lângă faptul ca îl ajuta sa mănânce fără probleme, o dentiție corecta ajuta copilul și din punct de vedere psihic pentru a se integra ușor în societate.

mobil-2

De multe ori dentiția copilului, necesita un sprijin pentru a se corecta și aici intervine o clinica specializata de stomatologie, care știe cum sa se ocupe de dantura copilului, având un personal orientat spre tratarea micuților. Se întâmplă uneori ca în urma controlului efectuat de ortodentistul pediatric, sa se constate necesitatea aplicării unui aparat dentar copilului.

Aparatele dentare au fost inventate în Grecia antica și cu toate ca de-a lungul timpului au suferit o multitudine de modificări devenind din ce în ce mai sofisticate și mai moderne, utilitatea lor este însă aceeasi. Acesta aplica o presiune constanta pe dinți, obligându-i să-și modifice poziția în cea dorita. Si cu cat îl aplici mai devreme cu atât, beneficiile purtării lui se vor vedea mai curând și copilul nu va ajunge la adolescenta sa se confrunte cu complexe vizavi de aspectul inestetic al danturii.

Acest tratament, cu tot ceea ce implica, controale, montare aparat, curățare, etc.este însă un efort financiar pentru părinti destul de consistent, din fericire la clinica Criss Smile se pot plăti și în 12 rate fără dobândă.

index

Costul ridicat al lucrării este  un motiv de îngrijorare pentru părinti de sărbători, pentru ca asa cum se știe copiii sunt mari amatori de dulciuri, cu atât mai mult în aceasta perioada. Urmează serbări unde cu siguranță vor primi cantități îndestulate de bomboane și alte zaharicale, Mos Nicolae care pe lângă nuielușa vine și cu ceva dulce la pachet, apoi Crăciunul când toți vin cu daruri pentru cei mici și implicit cu ceva numai bun de crănțănit. Caramelele, acadelele, bomboanele, guma și alte delicii caramelizate se pot transforma în adevărate dezastre pentru aparatul dentar al copilului. Încercarea de a-i tine departe de aceste delicii, este însă destul de dificila pentru părinti.

Asa ca am decis sa va ofer câteva idei pentru ca aparatul dentar al copilului vostru sa treacă cu bine de perioada sărbătorilor fără ca micuțul sa se simtă cumva privat de normalitatea dulce a acestei perioade.

Prăjituri de casa

Cea mai buna soluție pentru a evita ca micuțul vostru sa se lase captivat de dulciurile care ii pot afecta aparatul dentar este ii asigurați un stoc de dulciuri de casa cum sunt brioșele, negresele, ciocolata de casa, torturile sau orice alta prăjitură pe care știți ca micuțul o mănâncă cu placere. Ideal ar fi sa fie și diversificate ca sa aibă de unde alege.

raf

Sa fim serioși orice copil iubește kinder-ul de exemplu, dar când e făcut în casa cu atât mai bine, raffaello în care puteți înlocui alunele cu bucatele de portocala. O alta varianta este și aceea de a recrea în casa, bomboanele Fererro Rocher. Astăzi din punct de vedere culinar putem recrea în propria bucătăria aproape orice. Trebuie doar sa averi răbdare sa cautați rețete diverse și pentru un plus în reușită sa-i implicați pe cei mici în activitate. Dulciurile făcute de mânuța lor sunt întotdeauna cele mai bune.

Schimb de dulciuri

bomboane

Este drept ca nu puteți controla cantitatea de dulciuri și mai ales ce fel de dulciuri primesc micuții voștri de la prieteni, rude, vecini sau cunoscuți și dacă unora va permiteri sa le sugerați faptul ca nu este perioada adecvata pentru a dărui copiilor dulciuri, nu puteți face acest lucru cu toată lumea. O soluție potrivita este de a face schimb cu cei mici de dulciuri. pentru fiecare bomboana sau acadea primita ii dați la schimb cate doua bucăți de prăjitură făcută în casa. Nu va faceți probleme, oricum cantitatea de zahar este mai mica decât la dulciurile din comerț.

Atenție!!! Fara caramele și guma!!!

f-300x225Spre deosebire de celelalte dulciuri acestea, sunt cele mai periculoase pentru ca pot rămâne prinse intre aparatul dentar și dinți. Explicați-i copilului faptul ca mâncatul de caramele și guma echivalează cu o noua vizita la ortodentist pentru curățarea aparatului dentar și ca acest lucru nu va fi chiar asa de plăcut. Asa ca pentru a evita aceasta întâlnire cel mai bine este sa stea departe de guma și caramele.

Curata dinții!!!

igiena-dentara-2Spălatul pe dinți ar trebui sa fie o regula indiferent dacă cei mici poarta sau nu aparat dentar. De fapt, ar trebui sa fie o regula și pentru părinti. Daca cei mici merg la petrecerile specifice de sărbători și nu au cum să-și curate adecvat dantura nu ar strica sa aveți cu voi o apa de gura pentru ca micuții măcar să-și clătească dinții pana ajung acasă unde vor avea grija sa folosească ața dentara pentru a îndepărta bucățile care au rămas printre dinți și se vor spala cu periuța și pasta de dinți.

Voi ce alte idei aveți pentru a proteja aparatul micuțului vostru de sărbători, fără a-l priva de bucuria sărbătorii?

 

Reclame