Fie ca afara e vânt și ploaie, fie ca ninge sau e pur și simplu, stres și agitație, acasă mereu e cald și e soare în sânul familiei. După o zi încărcată la munca, cu toții cautam relaxarea din liniștea casei noastre, iar ca părinte, aceasta capătă o nota în plus. Este o realitate, din păcate, faptul ca munca și stresul cotidian, ne împiedică sa petrecem atât de mult timp cu micuții noștri, pe cat ne-am dori. Asa ca trebuie sa profitam de fiecare minut petrecut împreună și sa încercăm sa-i introducem în activitățile noastre curente, tocmai pentru a câștiga timp împreună. In plus acest lucru ii va face pe ei sa se simtă utili și importanți în viata noastră, iar pe noi ne va relaxa și ne va umple de buna dispoziție.

Asa ca am decis sa va prezint un top al activităților pe care le puteți întreprinde acasă pentru a petrece timpul liber împreună cu micuții voștri, cu ocazia faptului ca am primit o provocare din partea celor de la Stona.ro, o companie ce are cel mai mare stoc de piatra naturala de pe piața din România și se ocupa cu comercializarea acesteia.

 1. Timp petrecut în bucătărie – Implicarea copiilor în activitățile culinare poate sa transforme aceasta corvoada zilnica într-un adevărat timp distractiv pentru toată familia. Da, n-o sa va mint, la final bucătăria va fi un dezastru, dar nu-i bai, mai ales dacă e decorata cu piatra naturala, fie ca e vorba de travertin, granit sau marmura. Nu exista riscul de a se zgâria atunci când copii scapă diverse obiecte sau se hotărăsc sa taie legumele direct pe masa sa zicem, fără sa folosească un tocător.

  In plus, este ușor de întreținut, mai ales dacă aveți grija s-o impermeabilizați în prealabil, asa ca nu va faceți probleme nici dacă scapă cana cu apa și umple masa sau pardoseala. Va e frica sa-i lăsați sa spele vasele, pentru ca se umfla masca de la chiuveta, dacă o uita curgând sau pur și simplu dacă se bălăcește când le spala? Daca optați pentru o masca din piatra naturala, nu va mai trebui sa va faceți griji în aceasta privință.d65f711408f23c57455f875597261356_kids-wash-dishes-300x300_gallery Pe lângă faptul ca va distrați de minune și voi și ei, punând bazele unor amintiri deosebite, puneți baza și unui stil sănătos de viata, învățându-i sa gătească și sa prefere mâncarea pregătită în casa de propriile mâini în detrimentul celei nesănătoase de tip fast-food sau semipreparatelor numai bune de băgat la microunde. Ce ziceți de o bătaie cu faina în timp ce pregătiți o porție de clătite? Distracție din plin și la final, scoți matura, mopul și cârpa de șters praful și în 10 minute bucătărie e iarăși curata și eleganta, dar tu și copii ați rămas cu sufletul plin de veselie și amintiri de vis.

  maxresdefault

  sursa youtube

 2. Timp petrecut în sufragerie – De regula când te gândești la sufragerie și la timpul petrecut acolo, iți vine în minte probabil uitatul la televizor, cititul unei cărți bune, un joc pe consola sau poate un joc de societate. Nu ca ar fi ceva rău în asta, dar nu va vine asa în minte amintirea unei copilării în care nu aveai voie sa intri în sufragerie pentru ca trebuia sa fie păstrată intacta, pentru vizitatori. Parca și acum vad cu ochii mintii, covorul cu franjuri pe care ii pieptănam în fiecare sâmbătă.
  108c8-xmas-2011700

  sursa pinterest

  Asa ca mi-am promis ca, atunci când voi avea copii, sufrageria mea sa fie loc de joaca pentru ei, cat mai divers și mai potrivit pentru orice vor sa încerce. Uneori parca te saturi și de remy, table, tableta sau alte jocuri obișnuite. Când avem chef de joaca strângem carpetele și fie jucam golf, hockey, patinam sau pur și simplu ne dam cu celofanul ca iarna pe pârtie. Ideea este sa-i permiți copilului tău sa experimenteze și sa se bucure în fiecare clipa de ceva nou și inventiv, fie ca e afara ploua sau ninge, casa ta trebuie sa se reinventeze întotdeauna pentru ei și pentru tine. Da, parchetul ar fi căpătat luciu sau s-ar fi zgâriat dar, de când aveam pardoseala din piatra naturala, acest lucru nu mai constituie o problema. In plus ca părinte, când am ales sa-mi decorez sufrageria cu pardoseala din marmura, am ținut cont și de faptul ca aceasta nu permite  dezvoltarea microorganismelor patogene sau alergene, asigurând un mediu igienic, important pentru copii mei. Ca gospodina, am avut în vedere și faptul ca se întreține ușor și ca nu pierd mult timp pentru a o curata iar eleganta pe care o conferă livingului meu este inegalabila. Daca va gândiți ca o pardoseala din piatra naturala menține frigul în locuință, va amintesc ca astăzi se găsesc pe piață o mulțime de surse și soluții pentru încălzirea pardoselii care va scapă de aceasta problema, mai mult, aceasta menține temperatura din încăpere.fun_pillow_fight_6893

 3. Timp petrecut în dormitor – Clipele petrecute în dormitor cu copiii sunt pentru povesti nu-i asa? Povesti cu prinți și prințese, spuse cu drag da mami și de tati în fiecare seara înainte de culcare. Dar poveștile pot fi și cu bătăi cu perne și mii de fulgi ce împresoară camera. Debandada totala care se curata rapid cu un aspirator, mai ales dacă pardoseala este din travertin și nu retine fulgii și praful. In plus e cel mai sănătos sa pentru organism și psihic sa mergi cu picioarele goale pe piatra, senzația picioarelor dimineață când te trezești care ating piatra conferă un confort psihic și o relaxare deosebita, certificata de multi specialiști pentru ca este un soi de întoarcere în miezul naturii, spre deosebire de materialele procesate și plastificate din care sunt realizate alte tipuri de pardoseli.240_f_107843509_gnkbodhjagznbfsuxupfmmn0oc3mt1da
 4. Timp petrecut în baie – Voi spuneți ca baia e doar pentru igiena, eu spun ca e un nou loc pentru distracție. Tati și cu băiatul pot avea timpul acela intre băieți când pot testa bărbieritul împreună la fel cum fetele pot testa epilatul împreună, sau de ce nu poate fi un atelier de arta, atunci când vreți ca pustii sa nu va dea noi motive de zugrăvit în alte parți ale casei. De ce sa nu fim sinceri, e mult mai ușor sa cureți pereții din baie, decât cei din sufragerie, mai ales ca decorul băii iți permite să-ți lași copilul sa picteze cu acuarele și sa scrie cu carioci pe ei.

  Distracție e în toi iar rezultatele nu termina prin a te face sa plângi la final. Ba mai mult poți sa iei și tu parte la nebunia generala și să-ți încerci alături de micuții tai, talentele artistice. Eu am încercat și credeți-mă ca inainte de baie e sportul nostru favorit, chiar se merita, cum e vorba aceea…neprețuit.

Pentru timpul petrecut acasă, se găsesc o mulțime de variante de petrecere, fiecare după gustul și preferința celui care-l petrece, important este ca fiecare moment de viata sa fie valorat la adevărata lui valoare și sa fie transformat dintr-o amintire pe măsură.

Si pentru ca tot vorbeam de amintiri și de timp petrecut cu cei mici. Ce părere aveți despre o vizita la fabrica de prelucrare a piatrei, unde copiii pot învăța lucruri practice, pe viu despre cum piatra devine dintr-o stâncă o mulțime de obiecte atât de necesare în viata de zi cu zi. Daca sunteți interesați atunci puteți da o fuga la Ziua Porților Deschise, organizata de Stona.ro în perioada 13 – 14 -15 octombrie 2016. Nu pierde ocazia și confirma-ți prezenta, pentru cei din București și Brașov se asigura și transportul pana la fabrica dar mai multe informații aflați pe site.

Mie nu-mi rămâne decât sa va urez distracție plăcută cu cei mici, indiferent de locația din casa pe care o alegeți și aștept plina de curiozitate ideile voastre de petrecere a timpului cu cei mici.

 

Reclame