Începutul grădiniței înseamnă reîntoarcerea în colectivitate a micuților ai de cele mai multe ori este asociata cu diverse situații în care organismului imunitatea lor sunt supuse la încercare: răceli, probleme ale stomacului sau parazitoze intestinale.

Medicina alopata oferă o mulțime de tratamente pentru aceste situații dar de cele mai multe ori deși benefice pe o parte creează probleme pe alte parți, cum sunt tratamentele pentru parazitoze care termina prin a afecta ficatul.

Personal sunt adepta tratamentelor naturiste de cele mai multe ori, motiv pentru care astăzi o sa va prezint câteva astfel de tratamente în pas cu anotimpul în care ne aflam.

  1. Ceaiul din prune uscate -Are efect  vermifug  dacă punem la înmuiat de seara câteva 10-15 prune uscate iar apoi dimineața le punem la fiert pentru 10 minute. Ceaiul obținut se bea în porții egale în decursul zilei și este ]are efect împotriva  viermilor intestinali precum limbricii și a oxiurii.

  2. Ceaiul din frunze de prun verzi – Pentru tratarea viermilor intestinali (oxiuri, limbrici), femeile din trecut  aplicau pe burțile copiilor cataplasme din frunze de prun proaspete, tocate fin, cu oțet de vin și cenușă de lemn. O altă metodă ceva mai accesibila în zilele noastre de a scăpa de oxiuri este să puneți la fiert 30 de frunze verzi de prun într-un litru de apă, timp de 15 minute. Se beau 3 căni pe zi, din care prima pe stomacul gol.
  3. Usturoiul – ei bine ustur, seminte sauoiul poate fi folosit în orice perioada a anului ai pe lângă eficienta în tratarea paraziților intestinali are o mulțime de alte beneficii, asa ca nu ar trebui sa lipsească din alimentația micuților voștri. Nu exista un dozaj anume sau rețete specifice, ci doar consum de usturoi ca atare nu mujdei.
  4. Semințele de dovleac – se recomanda consumul a minim unei căni de 250 de g de semințe de dovleac pe zi în cazul copiilor, pentru adulți cel puțin 2 căni într-o cura de 14 zile.

Pentru cei care în aflați în mijlocul orașelor nu este la fel de ușor sa găsească frunze, semințe sau fructe proaspete puteți apela oricand la tratamentele naturiste oferite de magazinele naturiste și de plafaruri.

wormex_sirop_pentru_copii_remediu_impotriva_parazitozelor_intestinale_200ml_sunwave_pharma

Un astfel de remediu pe care eu l-am descoperit de curând în magazinul naturist Nutritiv.ro este siropul ayurvedic Wormex. Acesta ajuta la eliminarea blândă a paraziților intestinali, susține functionarea normala a sistemului digestiv, menține pofta de mancare a copiilor și ajuta la eliminarea simptomelor neplacute asociate disconfortului abdominal.

Se găsește în sticluțe de 100 și 200 ml, iar cura indicata este de 14 zile de 2 ori pe zi în funcție de vârsta copilului. Poate fi administrat și adulților.tot

Natura ne oferă o mulțime de remedii pentru tot atât de multe afecțiuni, din pacte noi astăzi nu mai știm sa comunicam cu natura pentru a obține sprijinul ei… Voi ce tratamente naturiste folosiți pentru eliminarea parazitozelor intestinale?

 

Reclame