Am avut și noi o mătușă, sa ne înțelegem, nu se numea Tamara, dar ne-a lăsat totuși moștenire o căsuță într-un sătuc uitat de munte, Soveja. Cum de mult cochetam cu ideea de a părăsi orașul și de a ne muta la sat, cu atât mai mult la munte dat fiind ca sunt fan declarat al vegetației montane si al aerului plin de ozon aceasta ocazie a venit la fix. Soveja este unul dintre punctele cele mai ozonate din tara, unde bradul coboară pana la cea mai mica altitudine sau ma rog, cobora înainte de tăierile masive, dar asta este o alta discuție și un alt articol,

După dezbateri succesorale și alte activități specifice am decis cu soțul sa mergem sa vizitam căsuța pe care n-o mai văzuse soțul meu din copilărie, mai ales ca ultimii ani din viata mătușa i-a petrecut alături de socrii în mijlocul orașului.

Am urcat copiii și părintii în mașină, bagajele și am pornit la drum pentru un weekend la munte. Amintirile lui se împleteau cu iluziile mele despre casa de la tara dar și cu peisajele magnifice pe măsură ce lăsam în urma aglomerația și agitația orașului pentru a ne apropia tot mai mult de viata naturala de la munte.

Realitatea ne-a cam data însă de furca. Căsuța noastră era într-adevăr situata într-o zona boema, împrejmuită de copaci, cu susurul pârâului în fundul grădinii și multa liniște tulburata doar de trilurile pasarelelor dar pana sa devina locuibila în adevăratul sens al cuvântului aveam mult de lucru. Si avea un pod pe care îl puteam transforma în mansarda locuibila la care visam de când ma știu. Doar ca a apărut o problema pe care n-o anticipam, căsuța era de mărimea unui conac și părintii se gândeau ca am putea locui cu toții.

441_167_art_gdl

Petru a moștenit se pare

O clădire-n renovare,

Cu meseriași, cu schele

Scârțâie din balamale.

A venit pe șantier,

Unde-i ca-n atelier.

Nevasta-sa face proiecte,

Dar cu preturi indecente.

Soacra parca-i arhitect

Si vede orice defect

Cocoțată sus pe casa,

Uite-o cat e de botoasa.

Renovare acoperiș ea cere

Acum ca e la putere.

Tabla e cam învechită

Si pe alocuri peticita.

Țiglă metalica sa punem

Sa nu ne mai ploua barem,

Podul e încăpător

Si-i frumos ca dormitor.

Ferestre de mansarda sa montam

Si la voi sa ne mutam

Dragul mamei Petrișor,

Băiat bun și muncitor.

Petrica s-a speriat

Si un plan a croșetat,

Soacra sa o îmbuneze

De mutat sa s-eschiveze.

Draga muica te iubesc

Si la tine ma gândesc

Zic s-o facem pensiune

Si să-ți dau o misiune.

Pe toți sa-i supraveghezi

Si sa nu ii menajezi

De mai vrei modificări

La Velux găsim dotări.

Soacra uite ca zâmbește

Si un plan ea își clădește

Dar Petrica-i fericit

C-a scapăt de locuit.

Socru insa-i amețit

Si deloc prea liniștit

Ca a lui nevasta draga

E pusa iarăși pe treaba.

Din fericire pentru toată lumea ideea soțului a prins de minune și căsuța noastră a devenit pensiune iar activitățile specifice au fost împărțite echitabil intre părinti: soacrele prin bucătărie și socrii pe lângă curte ocupându-se de gradina, animale și balta de peste pe care am amenajat-o în curtea din spate.

rav-logo

O sa ma întrebați probabil cum rămâne cu mansarda visurilor mele, ei bine în apropiere am gasit un teren pe care l-am achiziționat și am construit o căsuța mica cu bucătărie, living, baie la parter și doua dormitoare mansardate la etaj pentru noi și copii totul cu ajutorul celor de la RAV Construct, firma pe care o descoperisem când ne-am ocupat de amenajarea pensiunii. velux-logoIn patul poziționat chiar sub ferestrele mansardate pot sa visez în voie privind luna sau soarele pe muzica lui Nicu Alifantis.

Reclame