Femeia are nevoie de o geanta și asta nu reprezinta un moft. Este un soi de Cutia Pandorei în care nu știi niciodată ce se ascunde, dar este esențială pentru femei după cum ne-a demonstrat istoria.

Prin secolul XVII, geanta doamnelor din înalta societate sau burghezie (țărăncuțele încă mai țineau banii la chimir) era reprezentata din micuții saci din materiale satinate, catifelate sau mătăsoase. Erau micuțe, elegante și diafane și deloc încăpătoare nu de alta dar în afara de o batistuța parfumata de mătase inscripționata cu inițialele posesoarei și câteva monezi, nu țineau altceva în ele.

Trecem apoi prin istorie și ani, poposind la femeia muncitoare din secolul XIX. O data ce aceasta începe să-și facă apariția pe piața muncii, automat are nevoie de o geanta mai puțin diafana și mai mult utila. In primul rand una care sa facă fata intemperiilor pentru ca femeia nu mai sta predominant în casa. In al doilea rand, una mai încăpătoare, pentru ca trebuie sa aibă spațiu pentru chei, portofel, ceva produse de make-up, o oglinda, șervetele și port-țigarete pentru ca femeile încep sa capete și vicii.  Asa ajungem la frumoasele genți din piele. Elegante dar destul de rezistente și încăpătoare pentru a face fata cerințelor.

Ne urcam iar pe aripile istoriei și ale timpului și ajungem în zilele noastre la femeia care este mama, soție și femeie de cariera și la geanta ei ce seamăna cu un soi de Kinder-surprise de dimensiuni colosale. Pentru ca în geanta femeii actuale găsești astăzi telefonul mobil, cheile, portofelul, cosmeticele, diverse medicamente pentru situații de urgenta, tampoane și absorbante pentru alte situații de urgenta, jucării, gustări, sticla de apa pentru copii, plasturi pentru bătături dar și pentru genunchii piticilor, șervetele umede, schimburi pentru copii, prezervative și anticoncepționale pentru situațiile inedite, carnetele, pixuri și lista poate continua.

Un singur lucru însă s-a menținut. Deși pe piață se găsesc genți dintr-o mulțime de materiale, tot geanta de piele este cea care face fata în orice situație și este, vorba romanului o geanta care te tine o viata. Nu prea iți mai permiți luxul de a cumpăra genți în fiecare zi, asa ca deși costa mai mult ai avantajul ca nu e de unica folosință.

Nu știu ce ne rezerva viitorul, dar e clar ca femeile isi doresc o geanta care sa aibă dimensiunile unui portofel dar interiorul magic al unui sac fără fund.

Reclame