Nu multe domenii iți oferă posibilitatea în România sa faci practica pentru a-ți da seama dacă vrei sau nu sa urmezi un anumit drum în viata. Ca părinte ți-ai dori ca sa-i poți prezenta copilului tău cat mai multe variante cu avantaje și dezavantaje pentru a putea fi sigur ca a făcut cea mai buna alegere pentru a-și continua drumul în viata.

Viata și piața din România nu-ți oferă astfel de oportunități zilnic asa ca nu sta pe gânduri și inscrie-ti copilul dacă are intre 15 și 18 ani în competiția pusa la dispoziție de velierul Pogoria ce vine în portul Constanta pentru a 2 ediție a evenimentului Regata Marilor Veliere ce va avea loc în perioada 8-11 septembrie. Aceasta competiție oferă posibilitatea unui număr de 5 tineri sa facă practica în postura de cadet pe velierul Pogoria și sa străbată timp de 1 luna Marea Neagra din România pana ni Rusia cu escala în Bulgaria.

regata-marilor-veliere-29

la finalul lunii petrecute pe velier, copilul d-voastră se va alege în primul rand cu o experienta de neuitat și în al doilea rand cu o practica reala în viata de marinar. Va munci cot la cot cu aceștia, va găti alături de ei și va face curățenie pe vas într-un program zilnic intre 7.00-23.00 iar la finalul lunii puteți fi sigur ca va ști dacă își dorește sau nu sa urmeze drumul marilor în viata.

Cerințe:

  • vârsta 15-18 ani
  • adeverință care sa ateste ca este apt medical
  • acordul scris al parintilor
  • pașaport valabil
  • viza pentru Federația Rusa

Daca va doriți ca fiul sau fiica d-vostră sa ia parte la o asa experienta sau dacă va puteți convinge părintii sa va dea acordul ori sunteți deja majori, descarcați cererea, completați-o, apoi trimiteți-o pe mail la următoarea adresa: info@regatamarilorveliere.ro.

regata-marilor-veliere-2

Daca în schimb nu vor/veți fi printre cei 5 fericiți care se vor bucura de briza marii de la bordul velierului Pogoria timp de o luna, veți putea sa va faceți totuși documentarea pe viu de la cei 1000 de marinari din 6 tari care vor ajunge în portul Constanta pentru eveniment. Veți putea sa va testați cunostintele de limbi străine și sa le puneți întrebări atunci când veți vizita cele 15 veliere ancorate în port. Programul de vizite pentru nave va fi următorul:

  • 8 septembrie 14.00-20.00
  • 9 septembrie toată ziua
  • 11 septembrie toată ziua
  • duminica pana la ora 12.00

regata-marilor-veliere-5

Mai mult  buzunarul va permite, puteți opta în perioada 21.09 – 30.09 și 1.10-9.10 sa va petreceți concediul frecând punți sau ridicând velele pe al doilea cel mai mare velier în funcțiune din lume Kruzenshtern cu plecare din portul Ponta Delgado și oprire în Le Havre respectiv cu plecare din portul Le Havre și oprire în Kalingrad. Anticipat va puteți face o idee despre cum ar fi concediul d-voastră pe acest velier precum și stabili anumite detalii când va fi ancorat în portul Constanta, fiind printre cele 15 participante la Regata Marilor Veliere de anul acesta, când aniversează și 90 de ani de la lansarea la apa.

 

Reclame