318522_276794885687962_755165473_n

E vara și căldură ne sufoca din plin asa ca, cine nu-și dorește o piscina, mai ales dacă stai la curte și spațiul iți permite. O sa-mi spuneți ca este un un moft costisitor și ca mai ales în perioade de criza ca acestea nu se merita investiția, sau în cel mai bun caz optați pentru o piscina demontabila care nu costa foarte mult și odată cu venirea frigului se strânge și se depozitează în magazie.

M-am gândit totuși sa va ofer un top 5 al beneficiilor pe care le aveți de la o piscina betonata și care o transforma dintr-un moft într-un proiect foarte bun pentru proprietatea d-voastră.

  1. Creșterea valorii proprietății. Știți cum e romanul, dacă tot e sa investească în ceva de ce sa nu investească în ceva care sa-i aducă un plus de valoare. Ca sa va dau un alt exemplu pe aceeași tema, și aparatul de aer condiționat (promit sa va vorbesc despre el într-un articol viitor) poate fi considerat de unii un moft dar este un moft cu multe beneficii și care sporește valoarea locuinței. O piscina betonata deși costisitoare din punct de vedere al construcției și al întreținerii, creste valoarea proprietății cu cel puțin 5%, conform studiilor făcute în acest sector. Ca atare dacă sa zicem aveți o proprietate în valoare de 100.000 euro și va construiți o piscina automat valoarea proprietății va fi undeva pana în 110.000 euro. In plus o piscina betonata este o investiție cu valabilitate pe viata, nu vei construi alta în fiecare an și dacă o vei întreține corespunzător poate fi folosita fără recondiționări masive cel puțin 10 ani. Pentru ca sa nu întâmpinați surprize neplăcute, este de preferat sa apelați la un specialist în piscine care sa va evalueze curtea și sa stabilească cea mai buna poziție și forma a piscinei, a solului, precum și a spațiului aferent piscinei unde puteți instala un dus, un spațiu pentru șezlonguri, etc. Acest lucru va va ajuta sa stabiliți un cost al investiției, nu de alta dar este posibil ca terenul și solul sa nu va permită sa construiți piscina acolo unde va doriți și e păcat sa încărcați costurile fără rost. După care indicat este sa cautați o firma specializata în construirea de piscine cu experienta dovedita în ani, sa cereți recomandări și exemple de lucrări.elcora
  2. Timpul petrecut în familie. De departe cel mai important beneficiu, din punctul meu de vedere este faptul ca iți oferă posibilitatea de a te bucura de timp petrecut în compania celor dragi. Suntem  atât de stresați în zilele astea încât suntem conectați la job și în clipele petrecute acasă prin toată tehnica ce ne leagă în lanțurile tehnologiei. Părintii sunt 24 de ore conectați la telefon sau laptop și copiii la tableta sau smartwatch-uri. Piscina oferă posibilitatea jocului, distracției, amuzamentului în familie dar fără tehnologie, nu de alta dar din fericire apa și tehnica nu prea sunt în relații optime. Si credeți-mă zâmbetul copilului fericit fie ca e al vostru sau din voi are darul sa va scape de tot stresul și sa alunge norii negri ai unei zile încărcate de munca. Pe lângă asta, când vii obosit de la servici și copilul te ia de odihnit dorind sa meargă în parc sau la un loc de joaca simți ca se dărâma cerul pe tine, pentru ca deși iți dorești sa-i oferi aceste momente corpul de multe ori e atât de extenuat încât pur și simplu nu faci fata și te umpli de regrete și resentimente. Piscina este o distracție pe care copiii însă o adora și joaca din parc se va putea muta în gradina voastră. Copiii își pot aduce prietenii și se pot distra în voie sub privirile voastre relaxate în timp ce savurați un pahar de limonada pe pătura la umbra unui copac sau la o porție de bronz în șezlong. Unde mai pui ca perioada numita adolescenta, sinonima cu rebeliune și anturaj de multe ori nepotrivit e mai bine sa se petreacă sub privirile voastre decât sa stați cu inima ca un purice de fiecare data când pleacă de acasă, pentru ca e cool sa ai piscina și toți prietenii vor sa vina la tine.
  3. Economie la bugetul familiei. Poate n-o sa va vina sa credeți dar pe cat de costisitor este proiectul numit piscina, pe atât de multe economii atrage în bugetul familiei. Romanul este un om comod și de multe ori prefera o bere rece în piscina din gradina lui unor concedii care implica drumuri lungi, oboseala și costuri masive. Unde mai pui ca, de când cu instabilitatea de la nivel mondial, parca nici nu-ți mai vine sa pleci în concedii, oricât de frumoase ar fi plaje și marile lumii. Mai ales când ai și copii, siguranța lor vine pe primul plan asa ca tentația de a petrece concediul în oaza ta de relaxare este din ce în ce mai atrăgătoare.
  4. Sport și terapie acvatica. Spuneți sincer, cați dintre voi ajungeți măcar o data pe săptămână la sala? Desi în ultimii ani, sportul a căpătat din ce în ce mai multa atenție și interes din partea romanilor, putini sunt cei care au timpul și bugetul de a merge săptămânal la fitness și la ședințe de masaj. O piscina iți oferă posibilitatea de a face sport în liniștea casei tale chiar și la miezul nopții, dacă atunci iți găsești un răgaz. E bine știut faptul ca o jumătate de ora de înot echivalează cu 250 de calorii pierdute, deci va ajuta și sa dați jos surplusul de greutate. Mai puțin cunoscuta la noi în tara, terapia cu apa sau terapia acvatica are rezultate foarte bune în tratarea problemelor de somn, depresiei, problemelor cu circulația, problemelor de coloana, etc. Asa ca decât sa cheltuiți o mulțime de bani pe la diverse centre balneare, nu mai bine va tratați și mențineți sănătatea acasă? Si ajungem din nou la capitolul economie la bugetul casei…
  5. Petrecere și distracție . Unde se fac cele mai faine petreceri vara, dacă nu la piscina? Mai ales când căldura este la cote înalte, piscina oferă posibilitatea petrecerii timpului în mod relaxant. Fie ca vreți sa va bucurați de un grătar cu prietenii, fie ca vrei sa dansați sau sa va ocupați timpul cu jocuri acvatice, sau ca vreți pur și simplu sa va bronzați la un cocktail rece pe marginea ei, piscina oferă o mulțime de variante de petrecere a timpului liber și va garantez ca veți deveni gazda favorita a prietenilor și a rudelor sau vecinilor.
Reclame