Motto: Noi vrem să îmbătrânim în Vamă. Sandalandala

Mi-aduc cu drag aminte de vremurile când plecam ca o Cenușăreasă cu trenul miezului de noapte spre marea albastra. Tinerica, nemăritată și ne-mămică în primul rand, bagajele îmi aparțineau cu desăvârșire. Aveam o valiza pentru haine, una pentru încălțăminte și încă o geanta pentru cosmetice, în total dublul volumului meu în kilograme, spre disperarea băieților din gașca mea care nu se îndurau sa ma lase sa târăsc de ele tot drumul spre Vama Veche.

Pe atunci luam cate o pereche de încălțăminte pentru fiecare ținută și aveam cate 3 ținute pentru fiecare zi a șederii mele la mare, cu toate ca, asemeni Cenușăresei nu ma cazam la un hotel de cinci stele ci direct pe plaja încă virgina din Vama, într-un cort acoperit de mii de stele, ca în melodia celor de la Voltage…ca la 20 de ani, fără griji și fără bani. Partea amuzanta e ca nu apucam sa port tot ce luam după mine dar nici nu renunțam de la an la an la supradimensionatul bagaj.

Ei bine anii au trecut și din Cenușăreasa de la malul marii m-am transformat în mămică și soție. Numărul bagajelor nu sunt cu mult mai mari dar diferență este  ponderea care îmi revine mie din ele. Acum majoritatea bagajelor sunt pentru pitici: haine groase, haine subțiri, jucării, medicamente, biciclete, mingi gonflabile, bărcuțe, etc. Acestora li se adaugă bagajul soțului, mic în ceea ce privește hainele dar imens în ceea ce privește acareturile pentru pescuit. La final, în minusculul spațiu care mai rămâne în mașina, de regula intre bănci pe la picioarele copiilor sau la propriile mele picioare trebuie sa încapă și bagajul meu.

Valiza pentru încălțăminte s-a transformat într-o sacosica cu doua perechi fără de care nu as putea sa plec la mare.

TEALITEGRACE_05_c

O pereche de sandale ușoare, confortabile și flexibile, fără toc care sa se asorteze atât la rochițe cat și la pantaloni. In plus sunt genul de sandale care îmi permit sa alerg după cele doua bombe de  energie pe care le am fiind confecționate din cauciuc de înaltă calitate care nu irită pielea și nu rănesc, mulându-se perfect pe picior.

187434_171_d

Cum nu poți sa mergi la mare fără șlapi, cea de-a doua pereche este rezervata papucilor. Aceștia sunt perfecți pentru plaja fiind confecționați din material sintetic ușor, care nu irita pielea și talpa fiind din spuma conferă aderenta la orice suprafață asa ca riscul de a aluneca când alergi după pitici e minim.

559934_02_c.jpg

Odata terminat inventarul la încălțăminte ne mutam în fosta valiza pentru îmbrăcăminte, actualmente o micuță geanta de voiaj. Aceasta conține: 2 rochii de plaja, o rochie de mers la terase, 3 perechi de pantaloni scurți, 5 tricouri, o pereche de blugi și nu în ultimul rand 2 costume de baie; cosmetice și accesorii. Nici mie nu-mi vine sa cred cum am devenit atât de operativa în materie de bagaje, nu de alta dar armata sa știți ca n-am făcut-o. A se observa faptul ca sunt în anul piersicii, dar sincer mi se pare ca aceasta culoare pune cel mai bine în valoare corpul după ce bronzul s-a prins bine de el. Pentru rochia casual de ieșit la terase, restaurante sau spectacole în gradina de vara, optez mereu pentru o rochie neagra pentru ca se potrivește în orice situație și în funcție de accesorii pare mereu alta. Rochia neagra este un soi de 3 în 1 vestimentar. As pune și o pereche de ochelari de soare, dar purtând ochelari de vedere nu apuc sa-i port asa ca în bagajul meu sigur nu vor ajunge dar în al vostru e un must.

sandalandala-vama-veche-4

Chiar dacă anii au trecut, dragostea pentru Vama Veche a rămas fiind alimentata și de nostalgia vremurilor de alta data. Partea buna este ca astăzi nu mai merg doar Cenușăresele în Vama ci și prințesele mai ales ca acum au parte de condiții de cinci stele în corturile de sub cerul acoperit cu mii de stele mulțumită complexului de camping de vis deschis la malul marii.

Lansat în 2014, Sandalandala este un proiect care a prins foarte bine la public și care oferă o imagine noua ruinei care devenise în ultimii ani Vama Veche. Aici poți face aproape de toate. Poti participa la concerte, la festivaluri de film, joaca cu focul, entuziasm, băutură (asta cu condiția sa fii major bineînțeles), se gătește sau se lenevește. Este cate o activitate pentru fiecare. Pentru mai multe detalii despre costuri și rezervări va invit sa intrați pe site-ul lor pentru a va documenta personal.

bg_banner categorii

Am însa și o veste buna, cei de la magazinul online Zorilestore.ro desfășoară un concurs la finalul căruia și tu poți fi unul din cei 3 câștigători care își poate lua gașca de 7 prieteni pentru un weekend gratuit dar plin de distracție la Sanalandala. Tot ce ai de făcut este sa plasezi o comanda pe site în perioada 22.07-21.08 2016, fără a fi condiționat de valoarea comenzii. Asa ca va urez spor la cumpărat dar și bafta la distracție.