13631486_1201313389901603_8279294750478399818_n

Motto: €žPunți intre oameni. Solidaritate. Implicare.

Pentru ca fiecare copil sa aibă o casa și o familie.€

De multe ori luam drept cert și gratuit ceea ce ne oferă viata. Ni se pare normal sa mergem odată cu venirea căldurii la mare, la soare și sa facem mofturi ca nu am fost tratați corespunzător în nu știu ce restaurant sau sa alegem locația în funcție de stelele la care e cotata pe piață turistica. Si dacă tot am fost la mare, bronzul parca nu se fixează și fără câteva zile la munte. Luam drept normal faptul ca avem 5 perechi de pantaloni în șifonier dar totuși ne-o dorim pe a șasea pentru ca e în trend și semnata de nu știu ce designer. Avem smartphone-uri de ultima generație achiziționate de cel mult jumătate de an, dar tocmai a apărut ceva și mai performant pe piață și e normal sa ne dam peste cap pentru a obține noua tehnologie, nu de alta dar parca nu da bine când ieși la cafea cu prietenii și-ți etalezi telefonul și cheile mașinii pe masa, sa scoți tot modelul cel vechi la înaintare.

Si nu e nimeni de blamat, ăștia suntem și cu asta defilam. Realitatea este ca suntem o societate superficiala. Privim lucrurile din afara și nu vrem sa vedem de multe ori esența pentru ca deranjează și poate, uneori chiar doare.

Cați dintre voi ați privit pana la capăt atunci când ați văzut la TV un caz umanitar sau o poveste de viata a unui om lovit de soarta? Probabil nu prea multi, dar esența nu e asta pentru ca în definitiv într-o lume colorata în nuanțe de gri cu toții evitam sa vedem, sa ascultam și sa vorbim de despre lucruri deprimante poate și ca un  element de auto-protecție.

Acestea fiind spuse astăzi vreau sa sa vorbesc despre oameni care nu au simțit niciodată briza marii pe fata sau nisipul fierbinte sub picioare, despre oameni care poate au o singura pereche de pantaloni în șifonier și aceea uzata de timp și viata. Vreau sa va vorbesc în special despre copii, copii care nu au, dar pot și își doresc sa ajungă departe. Vreau sa va vorbesc despre copii pe care societatea nu ii integrează pentru ca părintii nu au posibilități, dar și despre copii pe care societatea nu ii integrează din teama și ignoranta pentru ca au diverse dizabilități și maladii. Deși suntem în pas cu tehnologia și activam online 24 de ore din 24, suntem citiți, cultivați și cu zeci de diplome în spate încă nu am învățat ca autismul și sindromul Down nu sunt contagioase, încă nu am învățat ca HIV-ul, hepatita C sau B nu se iau prin simplul fapt ca lucram la aceeași masa și în același birou; încă nu am învățat ca nu are nicio relevanta faptul ca îmbrățișezi sau ții de mana un om bolnav pentru sănătatea ta, dar are o mare importanta pentru sănătatea lui și pentru sufletul acelui om chinuit. Si vreau sa va vorbesc despre niște oameni care încearcă și uneori chiar reușesc sa facă o diferență acolo unde e mare nevoie de ea.

10306629_1107962902569986_1236734623927755176_n

S-au adunat sub patrimoniul Fundației Inima de Copil și sunt oameni simpli, voluntari care vor sa dăruiască puțin din timpul lor pentru a colora un pic viețile acestor minuni. Prin intermediul acestei fundații s-au pus pe roate o multitudine de proiecte care au ca scop sprijinirea viselor copiilor, tinerilor și familiilor lor care au nevoie de integrare, care sunt marginalizate sau defavorizate social. Si am sa va spun un secret, anul acesta împlinesc 20 ani de activitate în care au schimbat au dat aripi viselor copilăriei celor care nu îndrăzneau sa viseze, 20 ani în care au evoluat enorm de la mana de oameni inimoși care a pornit la drum în 1996 cu o idee și mult suflet, 20 ani în care sufletul a crescut și s-a extins, dezvoltându-se într-o mulțime de proiecte.

Ii puteți ajuta prin voluntariat, sponsorizări, donând cei 2% din impozit pe care de regula nimeni nu-i direcționează nicăieri sau cumpărând produsele pe care ei le pregătesc cu multa migala și arta în atelierele implicate în aceste proiecte. Mai multe despre ce pregătesc acești copii în ateliere și cum le puteți cumpăra va voi povesti într-un articol viitor dedicat exclusiv  unui astfel de proiect.

Deocamdată pentru ca tot a venit vara și pentru ca multi dintre noi s-au bucurat de tabere în copilărie, o sa va povestesc despre cea mai noua campanie a Fundației Inima de Copil care are ca scop strângerea de fonduri prin SMS la 8837 – Ajuta un copil sa meargă în tabără! Împreună construim amintiri de neuitat! pentru ca și copiii mai puțin norocoși sa poată ajunge în tabără.Campania se desfasoara intre 1 IULIE – 31 AUGUST.

Pentru mai multe informatii ii gasiti si pe pagina de Facebook Fundatia Inima de Copil 13558947_1197515260281416_792578830137671591_o

Reclame